fListe e-mail email referat
Liste e-mail email referat


Liste e-mail

Sa presupunem ca ai de trimis mesaje pe o anumita tema, periodic, unui grup de prieteni din toata tara, care au acces la e-mail. Este destul de complicat ca de fiecare data sa le scrii adresele tuturor (la To: sau cc:), chiar daca folosesti si o agenda de adrese. Programatorii de sisteme e-mail si-au pus si ei aceasta problema, rezultatul muncii lor fiind asa-zisele liste e-mail (sau liste de discutie cu adrese). Astfel, pe un server se simuleaza existenta unui utilizator, avand o anumita adresa, care este a tuturor, in sensul ca oricine se poate folosi de ea, dar, care practic nu e a nimanui.Astfel, de exemplu, lprofi@list.sfos.ro este o adresa a profesorilor de infor­matica din Romania. Oricine poate trimite o scrisoare pe aceasta adresa. In plus, orice scri­soare primita pe aceasta adresa este apoi trimisa la toti profesorii de informatica din tara care sunt inscrisi in lista acestor profesori, atasata adresei. Asadar, lprofi este o lista e-mail.

In general, o lista de discutie consta dintr-o astfel de adresa care serveste drept 'reflector' pentru scrisorile primite de ea. Daca vreau sa scriu tuturor profesorilor de informatica inscrisi in lista lprofi, voi expedia mesajul doar la adresa lprofi@list.sfos.ro.

Mesajul va fi primit doar de aceia care sunt deja inscrisi in aceasta lista. Inscrierea se face fie manual (prin intermediul administratorului listei), fie automat. Inscrierea automata intr-o anumita lista lista@domeniu se face, de obicei, trimitand un mesaj pe adresa listserv@domeniu sau majordomo@domeniu, fara subiect, cu textul mesajului format dintr-o singura linie:


subscribe lista adresa_ta_de_e-mail


De exemplu, eu (bogdan@lbbc.sorosis.ro) pentru a ma inscrie in lista de discutii a profesorilor de informatica, am trimis o scrisoare de subscriere de forma:


To: listserv@list.sfos.ro

Cc:

Subject: Message text:

subscribe lprofi bogdan@lbbc.sorosis.ro


Apoi, daca vroiam sa fac cunoscuta colegilor mei o anumita problema, trimiteam mesajul dorit pe adresa lprofi@list.sfos.ro. Daca vreodata voi dori sa nu mai primesc scrisori de la persoanele cuprinse in lista lprofi, voi trimite un mesaj similar de iesire din lista, pe aceeasi adresa a serverului:


listserv@list.sfos.ro:

unsubscribe lprofi bogdan@lbbc.sorosis.ro


In cazul listei Cassini-Romania, subscrierea se face trimitand un mesaj pe adresa majordomo@mbox.ulisse.it, iar adresa pentru scrisori este: cassini­romania@mbox.ulisse.it. Aceasta lista e-mail este gestionata de profesorii si elevii de la Liceul Teoretic 'G.D. Cassini din Genova si temele de discutie sunt dintre cele mai diverse. Se poate conversa in limbila engleza, italiana, romana sau franceza.

In Romania poti gasi o serie intreaga de liste de discutii pentru tineret, cum ar fi: suflete.ranite@list.sfos.ro sau contact@list.sfos.ro. Inscrierea in aceste liste se face pe adresa listserv@list. sfos. ro.

Mii de liste e-mail internationale pot fi obtinute daca scrii pe adresa


list­serv@bitnic.educom.edusimplulmesaj:list global.


Daca vrei sa trimiti cuiva o scrisoare prin Internet continand informatii confidentiale, va trebui sa folosesti un program tip PGP (Pretty Good Privacy). EI foloseste o metoda de codificare pe baza unei chei publice. Acest sistem de criptare utilizeaza, de fapt, doua chei: o cheie publica pentru a cripta mesajele, si una privata, pentru decriptare. PGP este disponibil ca program 'freeware' la Institutul MIT, pe Internet, cu FTP la adresa: ftp://net-dist.mit.edu/pub/PGP/. Mai intai citeste fisierul README.

Daca nu cunosti adresa e-mail a unei anumite persoane si ai nevoie de ea, exista o serie de servicii cu ajutorul carora ai putea s-o afli. De exemplu, firma Excite are un astfel de serviciu, la adresa Web: https://excite.com/, iar Four11 la https://www.Four11.com/, Internet Address Finder la https://www.iaf.net/ si Bigfoot la https://www.bigfoot.com/. Aceste servicii pot fi folosite chiar si impreuna, pentru o cautare mai eficienta. Daca vrei sa te asiguri ca vei putea fi gasit usor de catre oricine, cel mai bine este sa te inregistrezi la fiecare dintre aceste patru servicii.

Exista in Internet si o serie de locuri de unde poti sa obtii acces e-mail (deci si o adresa personala) gratuit, in cadrul unor pagini Web. Poti sa te folosesti de acest serviciu si pentru a-ti crea o alta adresa e-mail decat cea pe care o folosesti in mod curent. Ai putea avea nevoie de ea atunci cand nu esti acasa, in orasul tau. O astfel de adresa e-mail se numeste hotmail, iar servicii de acest gen pot fi obtinute de la adresele:


https://www.hotmail.com/

https://www.iname.com/

https://www.forevermail.com/

https://www.lovemail.com/
loading...
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu


loading...Scriitori romani