Facultatea de Istorie Cu Hitler la putere, Procesul de la Nurnberg referatREFERAT -   Regimuri Totalitare

'Cu Hitler la putere'
Taina Irina


Facultatea de Istorie, anul II

Cu Hitler la putere

' Cine invinge, pe acela nu-l intreaba nimeni daca actioneaza in spiritul legilor!'


Instalat in celula nr.7, Hitler si-a deschis servieta din piele si a scos un caiet gros. Pe coperta, in coltul din dreapta, sus, a scris: 'Deviza mea: cand se sfarseste lumea, explodeaza pamantul, insa in nici un caz credinta intr-o cauza dreapta. Judecata mediocritatii si a rautatii personale s-a incheiat si de astazi incepe: Lupta mea (Mein Kampf).

Landsberg,1 aprilie 1942.'

In aceasta carte Hitler vorbeste despre necesitatea largirii 'spatiului vital' al populatiei germane, analizeaza ce regiuni ar putea oferii posibilitati de extindere si ajunge la urmatoarea concluzie: 'Noi national-socialistii vom porni de acolo de unde ne-am oprit acum 500 de ani. Stopam marsul etern al germanilor spre Sudul si Vestul Europei si ne indreptam privirea spre pamanturile din Est. Chiar daca vorbim astazi in Europa despre un spatiu nou, nu ne putem gandi decat in I rand la Rusia si la statele limitrofe supuse.' Deci inca din 1923 Hitler anunta viitorul curs germanic spre rasarit adica Polonia si URSS.

Studiile de medicina legala asupra numeroaselor cazuri de sinucidere, studiile de biologie a gemenilor si cercetarile anatomopatologice ale anomaliilor de crestere, adica a gigantismului si a nanismului, se faceau pentru a convinge generatiile viitoare,dupa sfarsitul glorios al razboiului. Scheletele piticilor si infirmilor vor fi expuse in salile imense ale unor muzee ,de aceea sunt conservate cu multa grija si montate pe socluri indicand numele si varsta exacta.Dupa sfarsitul razboiului dus de cel de-al treilea Reich milenar visam pentru victoria rasismului si a tot ce este german .La aniversarile victoriei, tineretul din scolile celui de-al treilea Reich milenar va fi adus de dascalii sai sa viziteze aceste muzee. Astfel vor cinsti cu totii ziua cea mare, ziua victoriei. Prin aceasta biruinta binemeritata de rasa superioara, germanii vor izbuti nu numai sa reduca la propoortiile cuvenite pe francezii, rusii, englezii si polonezii din tarile invecinate asa cum se cuvine, avand in vedere inferioritatea rasei lor, ci vor stapani cu desavarsire din Europa un popor, poporul evreu care, desi numara sase mii de ani de existenta, nu mai are dreptul la viata, pentru ca in cursul existentei sale multimilenare a dat cu precadere pitici si infirmi. Cei care prin casatorii mixte au profanat unica resa pura, rasa ariana, au adus primejdia degenerarii. Aceste incucisari au fost nu numai daunatoare ci si periculoase, evreii vrand astfel sa puna stapanire pe Europa.

Astfel, numele primului Fuhrer, al celui de-al trei-lea Reich va fi nemuritor si astfel el va dobandi recunostinta si pretuirea intregii lumi civilizate.

Rusia este in intregime o stepa mongola, salbatica. Franta este tara unui popor macinat de sifilis si in curs de disparitie. Englezii, incepand cu primul ministru si pana la ultimul cetatean sufera de 'delirium tremens' din cauza whisky-ului scotian. In schimb japonezii sunt arieni respectabili. In cel de-al trei-lea Reich national-social valoare de baza nu este aurul ci munca ('Arbeit macht frei!').

In biblioteca lui Hitler se afla toate cartile si brosurile lui Goltfried Feder din perioada respectiva. Intr-una din aceste carti, Hitler a subliniat fraza:'Excluderea tuturor evreilor si a tuturor negermanilor din functiile de raspundere ale vietii publice.' Documentele descoperite in biblioteca lui, atesta ca Hitler se temea de expulzare. Se gandea oare sa emigreze in America Latina, unde traiau multi dintre viitorii lui admiratori? Acest lucru ar putea fi indicat de cartea 'Posibilitati de emigrare in Argentina' in care Hitler a subliniat urmatoarea fraza: 'trebuie date celor sarmani, care sunt neproductivi, terenurile care sunt si ele neproductive, astfel ca aceste doua capitaluri moarte sa reinvie impreuna'.

Inainte de a veni Hitler la putere nimeni nu iubea, din contra, toti urau Republica de la Weimar, asa cum se spunea la vremea respectiva.

Realizand 'Generalplan Ost', Himmler vroia sa infaptuiassca visurile artamane, legaturile germane dintre sange si pamant. Planul prevedea germanizarea a 14 milioane de locuitori si evacuarea a 31 milioane 'suboameni'. Esalonat, in doua etape, planuul trebuia realizat in 25 ani. Himmler a cerut scurtarea termenului la 20 ani, includerea in plan a teritoriilor poloneze alipite de Reich precum si a regiunilor ocupate in Franta si Belgia. In ceea ce priveste Tarile Baltice, acestea trebuie germanizate integral. Urma Crimeea. Se prevedea deasemenea construirea unor autostrazi si drumuri dupa modelul roman. De-a lungul lor urma sa fie contruit un lant de orase germane a cate 15-20 mii locuitori ocrotite de garnizoane militare. Pe o raza de 10 km in jurul oraselor trebuiau infiintate sate germane, localitati pe teritorii care sa ajunga pana la Don, ba chiar pana la Ural. Aceste concentrari urbane urmau sa-i atraga pe germanii de pretutindeni, astfel ca in viitor sa apara aici un stat germanic de o jumatate de o jumatate de miliard de oameni.'Ceea ce vom cladi in 10 ani, e menit sa dureze intampinat greutati. Oamenii puteau fi ucisi dar de unde sa iei germani pentru colonizarea pamanturilor? A rezultat deodata ceea ce era de altfel de prevazut, ca militand pentru lozinca 'Volk ohne Raume' (Popor fara spatiu) pe masura exterminarii Himmler s-a aflat in fata dilemei 'Raume ohne Volk' (Spatiu fara popor).1000'

Actiunea 'Sabia-Plugul-Leaganul' a fost declansata in 1942 in Polonia ocupata. Ea a debutat in regiunea Zamosc. Fireste 'Generalplan Ost' a fost gandit pentru perioada postbelica plecandu-se de la premisa ca Hitler castiga razboiul, iar Himmler devine marele colonizator al Estului.

'Schon ist und chrenvole furs Veterland Sterben!'.


Deasupra patului, Hitler avea inramate urmatoarele versuri:


'Privim liberi si deschisi

Privim tot timpul

Privim cu bucurie

La patria Germana!

Heil
BIBLIOGRAFIE'Viata lui Adolf Hitler' - John Toland


'Mein Kampf' - Adolf Hitler


"Procesul de la Nürnberg" - Joe Heydecker

Johannes Leeb

"Un razboi ultrasecret " - R. V. Jones


"Ultimele zile ale fascismului in Europa "- Jacques de Launay


'Am fost medic la Auschwitz' - Dr. Nyiszli Miklos


'Cuptoarele lui Hitler' - Olga Lengyel

Taina Irina

Regimuri totalitare
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani