Iubiri celebre-ABELARD-HELOISE, regina VICTORIA-ALBERT-VICTOR, LAUREN BACALL-HUMPHREY BOGART, MIHAI EMINESCU si VERONICA MICLE, Regele CAROL al-II-lea si ELENA LUPESCU referat

 

Iubiri celebre ale mileniului

 

Primavara este cunoscuta in lumea occidentala ca fiind cea mai aglomerata pentru avocatii specializati in divorturi. Acum, oamenii sunt pasionati ca oricand, iar iubirea se intalneste adesea cu suferinta, fiindca cea dintai cuprinde adesea, numeroase ingrediente opuse. Marile povesti adevarate de dragoste ale mileniului trecut cuprind toata gama sentimentelor, de la tandretea platonica si pana la pasiunea maladiva. In ele se regaseste o buna parte din memoria comuna a umanitatii.
Prima mare dragoste a mileniului a fost cea dintre teologul francez ABELARD si discipola sa HELOISE, nepoata unui coleg cleric. Pasiunea care i-a cuprins pe amandoi a fost ravasitoare. Cei doi s-au casatorit in secret pe la 1120 i.Hr. Cand rudele Heloisei au aflat furia a fost atat de mare incat l-au atacat pa Abelard si l-au castrat, iar pe Heloise au trimis-o la o manastire. 26449gkd65vod1i

Legenda spune ca atunci cand a fost deschis mormantul lui Abelard pentru ca Heloise sa fie inmormantata langa iubitul si sotul ei, acesta si-a intins bratele spre ea.

Imagine conventionala ramasa despre regina VICTORIA a Marii Britanii este una sobra si in doliu. Aceasta se datoreaza poate disparitiei in 1861, la doar 42 de ani a marii iubiri a suveranei, printul consort ALBERT-VICTOR. Casatoria Victoriei cu acesta durase 22 de ani. Doliul care a urmat a fost mai lung:40 de ani, pana in 1901.

Cand a intalnit-o in 1944, pe platourile de la Hollywood de debutanta LAUREN BACALL, marele star HUMPHREY BOGART i-a spus:’Tocmai ti-am vazut proba de film. O sa ne simtim bine impreuna”. Asa a si fost pana in 1954, cand ”Bogie” a murit de cancer. Seducatoarea rea si durul lipsit de iluzii, cu tigara in coltul buzei, au facut un cuplu foarte original pentru Hollywood. Fiecare si-a umplut fiinta pana la refuz cu celalalt.Lauren avea sa fie traumatizata de disparitia lui Humphrey. Actrita a revenit pe platoul de filmare si pa Broadway de-abia la sapte ani de la moartea acestuia, in 1961.

16 aprilie 1956 este data casatorii actritei GRACE KELLY cu printul RAINIER de MONACO, unul dintre cele mai ravnite si bogate capete incoronate ale Europei. Totul pare a fi decupat dintr-un basm cu zane si poate asa ar fi fost, daca avatarurile copiilor tragicul sfarsit al printesei, intr-un accident de masina, in 1982, nu ar fi curmat princiara poveste de dragoste. ko449g6265voodNici pe mioriticile noastre plaiuri nu au lipsit povestile de dragoste dramatice si tumultoase. MIHAI EMINESCU si VERONICA MICLE a continut toate ingredientele romantice ale secolului al XI-lea, dar s-a lovit si de intrigile dintr-o societate aflata la portile Orientului. Corespondenta celor doi, poemele lui Eminescu ale Veronicai, marturiile apropiatilor dovedesc intensitatea si autenticitatea sentimentelor. Conform marturiei Virginiei Micle Gruber, povestea Muzei Poetului cuprindea chiar si un copil, nascut mort, in 1880. Veronica s-a stins la doar doua luni dupa Eminescu. In noaptea de 3 august, la Varatec, ea s-a sinucis.

De un cu totul alt tip, dar la fel de intensa si celebra a fost si povestea de dragoste dintre Regele CAROL al-II-lea si ELENA LUPESCU. Cei doi s-au cunoscut inca din copilarie si s-au revazut prin 1925, la o receptie.De atunci, au ramas nedespartiti, in timpul dictaturii legale, a abdicarii si exilului in Portugalia. Povestea intima a celor doi a fost judecata neiertator de istorici, deloc blanzi cu Carol, dar mai ales cu „Lupeasca” din cauza influentei nefaste a acesteia asupra Regelui.

Lista marilor iubiri ale mileniului este desigur mult mai mare. Intr-un fel dragostea se retraieste mereu altfel in fiecare cuplu, iar sentimentele cele mai intense ii viziteaza nu doar pe posesorii de nume celebre.Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani