Razboi impriva Irakului de catre fortele militare ale tarilor membre NATO - Razboiul din Irak, Sadam Hussein referat


Razboiul din Irak

Unul dintre evenimentele cele mai mediatizate pe plan mondial, il reprezinta iminenta izbucnire a unui razboi impriva Irakului de catre fortele militare ale tarilor membre N.A.T.O.

Motivul care determina aceasta actiune este refuzul Irakului de a se incadra in rezolutia O.N.U. cu privire la detinerea si folosirea armelor chimice si biologice de distrugere in masa. 59764jey55bgt9d

Expertii O.N.U. insarcinati cu inspectarea arsenalului de arme, detinut de Irak au tras concluzia ca aceste arme au o raza mai mare de actiune decat cea admisa pe plan mondial. Ideea unui eventual razboi s-a ivit dupa ce Sadam Hussein a refuzat propunerea O.N.U. de distrugere a acestor rachete, situatie in care presedintele Statelor Unite ,Geoge Bush, a chemat tarile membre N.A.T.O. de a participa cu efective militare la actiunea de dezarmare a Irakului prin forta .Actiunea a fost respinsa de unele state membre precum Franta, Germania ,Belgia care propun rezolvarea conflictului pe cale diplomatica.Romania care a fost invitata sa adere la N.A.T.O. in anul 2004,in sedinta parlamentului din data de 13.02.2003 a fost de acord cu participarea sa , punand la dispozitie trupe combatante si necombatante in zona de conflict, precum si spatiul aerian al tarii noastre pentru utilizarea lui de catre avioanele de lupta ale aliatilor.

Inca de la inceputul acestor neintelegeri toate mijloacele de informare mass-media au tratat cu interes acest subiect. Toate canalele de televiziune si radio prin intermediul unor analisti politici , ne-au informat amanuntit cu privire la acest eveniment.

In data de 14.02.2003 Consiliul de Securitate O.N.U. va adopta rezolutia cu privire la inceperea sau neinceperea razboiului. eg764j9555bggt

Eu cred in cazul in care acest razboi va incepe Irakul va pierde ,la fel ca in anul 1993 cand presedintele Bill Clinton a luat decizia de a bombarda Irakul, pe acelasi motiv .Inceperea razboiul va duce in acelasi timp la o criza economica mondiala si se vor pierde multe vieti omenesti mai ales din randul populatiei civile.

VALENTIN NEDEA Clasa a VII-a C


loading...

Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu


loading...Scriitori romani