ISTORIA MARILOR CULTURI in cazul Frantei , Greciei , Egiptului , Germaniei referat

ISTORIA MARILOR CULTURI


Un progres in istorie este un progres in constiinta , iar aceste doua elemente influenteaza mica parte esentiala a marilor culturi . La drept vorbind , vazuta dintr-o perspectiva macroscopica , cultura se imparte in doua mari categorii . Istoria inseamna supunere totala in cazul Frantei , Greciei , Egiptului , Germaniei , care intr-o stare de convergenta si corelatie intima , au cautat resursele necesare unei inevitabile demascari propice existentei , iesirea din matca .Aceste tari ca si altele au asimilat conditia de ideal si intelepciune mult prea repede si au daruit in fiecare caz , chinez , japonez , mediul pentru o mai buna dezvoltare , conform regulilor raiului , a perfectiunii , si astfel cultura atat de complexa e de la sine inteleasa .

In fiecare dintre cazuri solutia culturii poate fi nevalabila , dar acest lucru nu detine puterea pentru ca ceea ce conteaza este esentialul , adica rolul fiecaruia in organizarea existentei . Orice cultura ce are o baza fundamentala se dezvolta cu incetul , nefiind influentata de nimic altceva decat de fiecare dintre oamenii ce obsorb prin porii constiintei ideea de adevar .

Pornind inca de la vechii greci ce au fundamantat filosofia ( Platon , Socrate ) si uemarind treptat scara marilor ganditori fie ei filosofi sau oameni politici ( Machiavelli , Locke ) , cultura stabila a fost generata de timpul cu aptitudinile lui dezastruoase ce au adus esenta atat pe culmile imposibilitatii , mediocritatii , cat si pe coastele muntilor de pe care urmau sa cada .

Desi timpul a sugerat o tranchilitate voita a situatiei , inca nu se poate vorbi despre o cultura leita perfectiunii , dar nici fosrte departe de aceasta , nu poti copia ingerii ! Pamanteanului ii ramane doar sa inscriptioneze pe hartie , cu plictiseala intiparita pe fata , capriciile marilor inventatori ce au perseverat inutil in gasirea idealului , tocmai datorita copierii exacte , fara motiv de miscare , nici macar de paginatie si imaginatie , e o profunda si constanata ideologie .Pornind de la « Discursul asupra metodei » ce prezinta succint ideea de esential in univers , scrisa de ingeniosul Descaretes ( 1596 - 1650 ) si ajungand la « Schimbarea la fata  a Romaniei » ( Emil Cioran ) , ne ramane doar sa anticipam ideea de cultura si sa recunoastem ca ea reprezinta utilul in viata .

Ea este unicul element lipsit de tragedie si care are ca performanta stabilitatea ideologiei fiecarui stat . Cultura ne reprezinta si noi pe ea ! Cultura este data fara eroare si fara ipocrizie , pentru ca noi sa o modelam dupa propria vointa si desigur cu ajutorul aspiratiilor , elemente ce desemneaza istoria !     

Copyright © Contact | Trimite referat