DEREGLARI SEXUALE LA BARBATI referatDEREGLARI SEXUALE LA BARBATI


Dereglarea erectiei consta in lipsa sau insuficienta maririi in volum si consistenta a penisului,ceea ce ingreuneaza sau face imposibil coitusul.Dereglarile pot fi primare ,atunci cand se constata de  la inceputul vietii sexuale,sau secundare,cand apar dupa o perioada de relatii sexuale normale.Dereglarile de erectie pot influenta puternic sfera emotionala a barbatilor,ducand la frustrare,depresie.

Dereglarile organice apar din cauza anomaliilor sau afectiunilor genitale de exemplu,dezvoltarea insuficienta a organelor genitale,induratia plastica a penisului,consecintele traumatismelor,inflamatiile care provoaca durere la erectie,penetratie sau ejaculare;dereglarile neurologice afectiunile sistemului nervos central al regiunii lombaro-sacrale;afectiunile endocrine;dereglarile vasculare.


Dereglarile sexuale functionale pot aparea din mai multe cauze psihogenice:

factorii situationali.Conditii nesatisfacatoare pentru desfasurarea corecta a coitusului (lipsa izolarii complete,posibilitatea aparitiei unei persoane straine,frica de sarcina posibila).

emotiile traumante.Este vorba despre emotiile neplacute,legate de actul sexual din trecut.

problemele legate de parteneri.Problemele relatiilor dintre parteneri,prezenta conflictelor,acesti factori pot contribui la dereglarea potentei.

particularitatile individuale ale barbatilor.Este vorba despre persoanele ipohondrice cu autocritica majora,cu psihopatii diverse.

5. dereglarile si afectiunile psihice.Starile de surmenare , oboseala,   depresie provoaca dereglarea erectiei.In cazurile de depresie este necesar sa se clarifice ce este primar-ipotenta sau depresia.


Tratamentul de baza al dereglarilor functionale include psihoterapia,desi deseori se foloseste si terapia medicamentoasa.Pentru stimularea reactivitatii sexuale,se indica preparate ce contin testosteron.Deasemenea se indica iohimbin,preparate ce amelioreaza vascularizatia penisului si sporeste capacitatea de erectie.Agoverinul se administreaza cate 1-2 pastile inaintea contactului sexual sau cate o pastila de trei ori pe zi.In timpul terapiei se interzice fumatul.
Ejacularea precoce se constata atunci cand barbatul nu poate prelungi contactul sexual mai mult de un minut.Actul sexual cu durata mai mica de cinci minute este numit coitus brevis.Ejacularea inainte sau in timpul emisiei poarta denumirea de ejaculatio anteraptas sau intraraptas.

Cauzele ejacularii precoce sunt:

frecventa joasa a contactelor sexuale,ceea ce conduce la ridicarea excitabilitatii.

frica si starea de ingrijorare in timpul coitusului legate de factorii externi sau de nelinistea din cauza conditiilor nefavorabile pentru desfasurarea contactului sexual sau cazurile relatiilor sexuale cu o sotie ce sufera de frigiditate

factorii organici,de exemplu excitabilitatea locala majorata in cazul friului prea scurt sau in cazurile afectiunilor cronice ale prostatei,ceea ce necesita tratament urologic

factorii constitutionali sunt cei mai frecventi.In continuare este vorba de variabilitatea excitabilitatii sexuale,nivelul jos al treptei reflexului ejacuational.


Terapia medicamentoasa include administrarea in doze medii a anxioliticelor sau sedativelor.Din neurolepticele,care inhiba ejacularea se administreaza pioridazina cate 25 mg cu o ora inainte de coitus,minitixen cate 2,3 pastile pe zi sau doua pastile 1,2ore pana la contact.Impotenta


Impotenta reprezinta incapacitatea de a obtine sau de a mentine o erectie pentru a realiza actul sexual. Mai multe cauze stau la baza impotentei si cele mai importante sunt de origine psihologica; printre altele, intalnim teama de a nu putea reusi actul sexual, precum si oboseala si stresul de la locul de munca, in familie, sau intre relatiile interpersonale.                  Tratamentul este realizat in functie de cauza si in cazurile incurabile a fost experimentata metoda chirurgicala. Impotenta de origine psihologica cere de obicei schimbari de atitudine din partea ambilor parteneri.


O serie de posibilitati ne mai stau inca la dispozitie cu rezultate satisfacatoareMedicatia injectabila intracavernos


Este eficienta in peste 80% dintre cazurile de impotenta organica sau psihogena.Se realizeaza prin administrarea de papaverina in corpii cavernosi determinand o crestere a presiunii arteriale de la 40 la 150 mmHg in circa 30 secunde.

Papaverina actioneaza ca relaxant al musculaturii netede a peretilor arteriolari.

Complicatiile acestui tratament sunt priapismul(care se combate cu epinefrina) si fibroza corpilor cavernosi.
Medicatia care se administreaza pe gura


Ca medicament se administreaza sidenafil-este un inhibitor de 5-fosfodiesteraza si prin aceasta creste activitatea oxidului nitric din corpii cavernosi.Erectia apare dupa 30-90 min.

Alimentatia bogata in grasimi reduce absorbtia medicamentului.

Este contraindicat la bolnavii care iau nitroglicerina,sau alte medicamente in compozitia carora intra gruparea nitro.

Efectele adverse obsevate sunt durerile de cap,indigestia si congestia fetei,care cedeaza la intreruperea tratamentului.
Administrarea sub forma de geluri


Topiglanul se aplica direct pe gland.Se gaseste in medicamentele Alprostadil si Sepa usor absorbabile prin tegumentele genitale.Alprostadilul este un component normal al spermei.


Aparate de vacuum-erectie


Constau dintr-un cilindru plastic care se aplica in jurul penisului.Dupa aplicarea presiunii negative cu un aparat special,penisul devine rigid datorita fluxului de sange care se produce.Manevrarea lor este simpla si rezultate adesea excelente.


Implanturile


Sunt de regula obtiunea finala,recomandarea ce se face dupa epuizarea tuturor celorlalte medode de tratament.

Rezultate deosebita dau la pacientii cu impotenta psihogena.

Disfunctii sexuale
https://www.esanatos.com/boli/boli-si-tratamente/disfunctii-sexuale45775.php
Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuCauta referat
Scriitori romani