Beatles referatBeatles


Cum a inceput povestea lor ?
Patru baieti englezi din Liverpool , care nu aveau nici 20 de ani , cantau la serbarile si balurile scolare pentru Teddy boy . Erau uniti prin pasiunea lor comuna fata de un gen de muzica .


Cand s-a infiintat formatia ?


John Lennon si Paul McCartney se cunosteau din 1956 si erau amandoi admiratorii lui Elvis Presley . Cunostintele muzicale si le-au dobandit in mod autodidact . In 1959 au scris primele melodii iar cu doi ani mai tarziu , cu George Harrison si-au sustinut primul concert la Liverpool . Aici s-au intalnit cu Brian Epstein care le-a devenit impresar si datorita lui au reusit sa se lanseze . Celor trei li s-a alaturat la percutie Ringo Starr si s-au denumit BEATLES.


Cu ce cantece au devenit celebri?


Primele mari succese au fost cele din 1963 . “She loves you” si “Please please me” , cu care au ajuns in fruntea Hit Parade-ului englezesc . Dupa aceasta au urmat numeroase turnee , inregistrari , discuri , emisiuni televizate si ovatii rasunatoare care insoteau aparitiile celor patru cu “frizura de ciuperca” . Baietii deja se imbracau bine si aveau un “image” format datorita sfaturilor managerului si a banilor care au inceput sa se adune .


Cand a izbucnit Beatles-mania?
In 1964 faceau un turneu in SUA , unde le-au platit o suta de mii de $ pe o aparitie . Pe aeroport au fost intampinati de mii de fani care purtau aceasi “frizura de ciuperca” . Acelasi lucru s-a petrecut si in Europa , Noua Zeelanda , Orientul indepartat : a izbucnit Beatles-mania si Beatlesii au devenit niste victime care nu puteau sa iasa nici din camera lor de hotel fara sa fie asediati de admiratori .


Care au fost cantecele cu cel mai mare succes?

Versuri Beatles - albume - repertoriul complet pe albume:

All I've Got To Do
Versuri The Beatles Hey Jude


S-au nascut cantece renumite ca “Michelle , Yellow submarine , Let it be ” e.t.c. Lennon si McCartney au compus mai mult de o suta de melodii, dintre care “Yesterday” s-a interpretat mai tarziu de peste o suta de cantareti .


Carui fapt li se datoreaza succesul?


In primul rand talentului lor si intelegerii dintre membrii formatiei , apoi faptului ca au vrut sa aduca si sa raspandeasca ceva nou . Muzica lor , mai ales la inceput , era simpla , atractiva si avea un ritm bun . Limbajul textelor era limbajul zilnic al tinerilor vremii , dar erau acei tineri care vroiau sa traiasca liberi lipsiti de orice fel de conformism fals . Beatles a creat o “moda” , apoi a devenit cea mai mare legenda a secolului nostru . In 1965 regina Angliei le-a dat titlul de “baroneti” . Formatia s-a destramat in 1970 .
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani