PORTRET referatRealizati autoportretul temperamental argumentand prezenta insusirilor prin reactii verbale, stari emotionale, fapteTemperamentul unei persoane nu poate fi unul pur si de aceea temperamentele se imbina intre ele. Din caracterizarile colegilor si din ceea ce am citit, la mine predomina temperamentul sangvinic dar si celelalte isi pun amprenta putin asupra temperamentului meu.

Deoarece temperamentul meu este predominant sangvinic eu sunt un extrovertit si am un nivel scazut de nervozitate, de cele mai multe ori si in cele mai multe imprejurari sunt calm, stapan pe mine ( daca cineva incearca sa ma inerveze nu reuseste ), greu influentabil ( daca am hotarat ceva nu ma las influentat - doar de fete cateodata ).

Extravertitii sunt orientati pe prezent si pe viitor ( de aceea nu ma prea intereseaza istoria si cam tot ceea ce s-a petrecut in prezent ). Extravertitii se adapteaza usor ( cand sunt cu un prieten si sunt intr-un loc complet necunoscut ma adaptez repede si imi fac repede prieteni prietene noi ).

De la sangvinic am preluat ceva aptitudini de conducere ( de cele mai multe ori cand sunt cu prietenii intr-un loc necunoscut, in padure, incerc sa fiu eu cel care propune "haideti sa. " si chiar comanda lucrurile ) si spiritul de grup ( nu-mi place sa stau singur si chiar daca sunt singur dar sunt persoane in jurul meu reusesc sa ma integrez in grupul lor ; cand aflu ca se organizeaza o excursie nu ma decid sa merg decat atunci cand stiu sigur ca o parte din prieteni colegi merg si ei ), sunt sociabil, vorbaret ( daca prind un subiect de care sunt interesat, vorbesc cu toate persoanele din jurul meu; nu imi place sa bat campii ), saritor ( cand un prieten coleg are nevoie de ajutorul meu las totul deoparte si incerc sa-l ajut sau cand un strain are nevoie de ajutor eu incerc sa-l ajut ), hazliu ( spun bancuri si reusesc de cele mai multe sa-i fac pe prieteni colegi sa rada ).

De la coleric am preluat doar faptul ca sunt optimist ( tot timpul inainte de o lucrare importanta - teza, test - imi spun ca nu se poate sa nu stiu, sa nu fac ceva ) si faptul ca sunt activ ( la ore, acolo unde sunt interesat, sunt foarte activ, pun multe intrebari; nu-mi place sa pierd timpul stand degeaba ).

De la melancolic am preluat doar faptul sunt linistit ( dar nu tot timpul, doar atunci cand sunt obosit si plictisit ) iar in final de la flegmatic am preluat faptul ca sunt controlat ( tot timpul ma controlez ), calm si de cele mai multe ori ajung la sentimente extrem de consistente ( aici cred ca nu mai este nevoie de alte exemple )