Copilul abuzat sexual de parinte referatCopilul abuzat sexual de parinte.


Obiectivul: Scopul major este acela de a gasi un raspuns empiric la urmatoarea intrebare : “experienta unui abuz sexual din copilaria unei femei, are sau nu un impact asupra structurii si continutului perceptiilor si principiilor privind propriul copil ?


Metode:      Amintirile si descrierile curente ale copiilor, sinele, multe altele ca si parintii au fost comparate longitudinal, pe doua grupuri de mame in perioadele cand copii lor aveau: 6 luni, 1 an si respectiv 2 ani. Unul dintre grupuri era format din mame ce raportasera ca fusesera abuzate in copilarie; grupul de control era format din mame care nu suferisera abuzuri. Cele doua grupuri au fost comparate in functie de varsta copilului, rasa si statut socio-economic.Rezultate:    Perceperea propriului copil era diferita cu mult de la un grup la celalalt. Mamele abuzate au ramas cu mult in urma celorlalte, prin cat de mult se diferentia modul negativ, denaturat in care isi percepeau copii fata de cel optimist, pozitiv al celuilalt grup.


Freud vorbea despre “exceptii” – “cei care au avut o mare suferinta in prima copilarie de care ei se simt fara nici o vina, incat refuza frustrarea, efortul, si legea. Ei gandesc ca au suferit destul pentru a avea la maturitate dreptul de a nu se supune noilor exigente pe care nu le-ar mai suporta, se considera exceptii si tin sa se izoleze” (“Quelques caracteres degages par la psychanalise )