LEGILE UNIVERSALE (Principiile Adevarului) referat


LEGILE UNIVERSALE (Principiile Adevarului):

1. LEGEA MENTALISMULUI: Totul este spirit, Universul este mental.

Aceasta lege explica faptul ca Totul este Realitate Substantiala, aflandu-se in toate manifestarile si aparentele ei exterioare pe care le cunoastem sub denumirea de Universuri materiale, Fenomene ale Vietii, Materie, Energie - intr-un cuvant, tot ceea ce este perceput de simturile noastre materiale, este spirit. Acest spirit nu poate fi explicat si definit, dar poate fi considerat si gandit ca un spirit universal, infinit si viu. El explica Adevarul ca Lumea. Universul nu-i decat o creatie mentala a TOT-ului. Prin urmare, in acest spirit noi traim, actionam si suntem noi insine.2. LEGEA CORESPONDENTEI: Ceea ce este sus este si ceea ce este jos, Ceea ce este jos este si ceea ce este sus.

Aceasta a doua lege explica faptul ca exista o armonie, un raport constant, o corespondenta intre diferitele planuri de manifestare ale Vietii si Fiintei - respectiv planul material, mental si spiritual. Aceste planuri sunt asemanatoare, diferenta intre ele fiind doar de grade si nivel de vibratii - sunt creatii ale TOT-ului si exista in spiritul infinit al TOT-ului. 19925tlp65yjo3m

3. LEGEA VIBRATIEI: Nimic nu este in repaus, totul se misca, totul vibreaza.

Aceasta lege este cea mai importanta pentru cunoasterea si intelegerea fenomenelor mentale si spirituale. Aceasta explica faptul ca miscarea se manifesta pretutindeni in Univers, ca nimic nu este in stare de repaus, ca totul se misca, totul vibreaza. Diferentele care exista intre variatele manifestari ale materiei, energiei si sufletului, se datoreaza gradului diferit de vibratie. De la TOT CE ESTE, care este SPIRIT PUR, pana la cele mai grobiene forme ale materiei, totul vibreaza; cu cat este mai intensa vibratia, cu atat este mai inalta pozitia pe scara. Vibratia Spiritului este atat de intensa si atat de rapida, incat, practic, pare in repaus, la fel cum o roata care se invarte cu viteza foarte mare pare oprita. La cealalta extremitate a scarii sunt formele grobiene ale Materiei, ale carei vibratii sunt atat de lente incat parca nici nu ar exista, la fel ca unele sunete de mica frecventa pe care urechea umana nu le percepe. Intre acesti doi poli opusi, exista o infinitate de grade diferite de vibratii.

4. LEGEA POLARITATII: Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are doua extreme, asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie, polii opusi au o natura identica insa de grade diferite, extremele se ating, toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri, toate paradoxurile pot fi conciliate.

Aceasta lege arata ca in orice lucru sunt doi poli, doua aspecte opuse, iar contrariile nu sunt in realitate decat doua extreme ale aceluiasi obiect, intre care sunt intercalate grade diferite. Caldura si frigul, desi par opuse, in realitate sunt acelasi lucru, distingandu-se doar prin diferenta de grade. La fel, dragostea si ura, binele si raul - depinde doar de vointa noastra de a le transforma dintr-una in alta. lj925t9165yjjo

5. LEGEA RITMULUI: Totul se scurge inauntru sau in afara, orice lucru are durata sa, totul evolueaza apoi degenereaza, balansul pendulei se manifesta in toate si masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei sale la stinga, ritmul este constant.

Aceasta lege explica ca in orice lucru se manifesta o miscare masurata de plecare si venire, un flux si un reflux, o balansare inainte si inapoi, o miscare asemanatoare unei pendule. Exista intotdeauna o actiune si o reactiune, un progres si un regres, un maxim si un minim.

6. LEGEA CAUZEI SI A EFECTULUI: Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza, totul se intampla conform Legii, hazardul nu este decat un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalitatii insa nimic nu scapa Legii.

Aceasta lege explica faptul ca totul se intampla conform Legii, ca niciodata nu se intampla ceva neprevazut, accidental, ca hazard nu exista, deoarece exista planuri diferite de Cauza si Efect, iar planul superior domina intotdeauna planul inferior. Un eveniment este ceea ce survine, se produce ceea ce se intampla ca rezultat sau ca o consecinta a unui eveniment precedent. Un eveniment creeaza prin el un alt eveniment, el constituie o veriga in marele lant al evenimentelor ordonate, iesit din energia Creatoare a TOT-ului. Exista o continuitate intre toate evenimentele precedente, rezultate si urmatoare.

7. LEGEA GENULUI: Este un gen in toate lucrurile, totul are principiile sale, Masculin si Feminin, genul se manifesta pe toate planurile.

Aceasta lege explica faptul ca Genul se manifesta in orice lucru, ca principiile Masculin si Feminin sunt totdeauna prezente si active in toate fazele unui fenomen, pe oricare plan de viata. Cuvantul "gen" deriva dintr-o radacina latina care inseamna "zamislire, procreare, a face sa se nasca, a produce". Acest cuvant are o semnificatie mai larga si mai generala decat cuvantul "sex", care defineste deosebirile existente intre lucrurile vii (masculin si feminin). Rolul principiului Masculin este de a dirija catre principiul Feminin o anumita energie inerenta si de a pune astfel in miscare Procesul Creatiei. Unul sau altul - luate separat ca principii - sunt incapabile sa zamisleasca fara existenta celuilalt.

Cele sapte Legi sunt destul de greu de inteles de toata lumea.

La ora actuala, majoritatea oamenilor stiu sub ce semn zodiacal s-au nascut, deci cunosc cel putin acest aspect al coordonatei lor celeste si se pot recunoaste in el la nivel de personalitate si aspiratii generale. Dar foarte putini stiu si in ce casa terestra s-au nascut, iar de aici apare o confuzie generalizata in ceea ce priveste sensul vietii terestre, directia de actiune in care ar trebui lucrat pentru o implinire maxima a propriului potential. Cred ca rostul Astrologiei implica si descoperirea acestei dimensiuni a omului, care nu este o fiinta aparuta din intamplare sau in mod inevitabil sub Cer, ci mai ales o fiinta care are de invatat si de facut anumite lucruri aici, pe Pamant.

Astrograma nasterii cuiva este ca un program initial, dar ea nu poate determina in totalitate evolutia acelui om, fiindca el intervine continuu in propria sa evolutie, prin liberul arbitru. Astrele predispun, prin ceea ce indica ele cu precizie matematica, dar omul dispune prin ceea ce alege el, in functie de dorintele si intelepciunea sa, dintre predispozitiile oferite de astre. Acest proces poate fi greu de inteles, dar poate fi observat, de pilda, atunci cand recitim o carte - citita cu mult timp in urma - si descoperim ca acum o percepem altfel. Cartea a ramas neschimbata, dar noi am evoluat, criteriile si perceptiile noastre s-au modificat si, de aceea, putem sa vedem in acea carte lucruri noi, neobservate initial, sau sa nu ne mai frapeze anumite lucruri care ne-au impresionat la prima lectura.

Omul nu se naste la intamplare si, de aceea, nu trebuie nici sa traiasca la intamplare. Omul se naste pentru a realiza si invata anumite lucruri pe Pamant. Astrograma ii dezvaluie omului un plan general al vietii sale, care cuprinde tendinte si promisiuni, posibilitati si obstacole pe care le va intalni in viata sa. Dar depinde de om cum va indeplini acest program, ca sa ajunga sa fie fericit si implinit. Omul are liberul arbitru in ceea ce face si poate alege, in orice moment, dintre multe posibilitati. Cu cat viziunea sa este mai larga, cu atat el poate vedea mai multe din posibilitatile oferite de o situatie. Cu cat abilitatea si inteligenta sa in abordarea vietii sunt mai dezvoltate, cu atat el poate adopta solutii mai eficiente. In acest fel, viata fiecaruia depinde cel mai mult de sine insusi. Dar si aceasta este doar o consecinta a amplei Legi a Cauzei si Efectului. Orice lucru, cat de mic, care ni se intampla, are o cauza clara, iar daca stim sa o recunoastem, putem face ca acel lucru sa nu se mai intample, daca nu ne foloseste, sau il putem repeta, daca ne foloseste.Ce este un horoscop personal ? O harta astrologica arata pozitia Soarelui, a Lunii si a celorlalte planete aflate pe cer intr-un anumit moment. Zodiacul este impartit in 12 diviziuni egale (de cate 30 de grade), cunoscute ca semne zodiacale : Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti. In interiorul unui horoscop se mai gasesc inca 12 diviziuni, cunoscute sub numele de "case". Acestea se calculeaza in functie de Ascendent, care, la randul lui, este determinat de ora nasterii. Iata de ce cunoasterea exacta a momentului nasterii este atat de importanta. Fara se lua in calcul si casele, la analizarea unui horoscop se obtine o imagine incompleta, care poate cuprinde erori mari in ceea ce priveste caracterizarea astrologica a unui individ. Exista numerosi alti factori care confera unei astrograme un caracter unic si semnificatii singulare. Toate aceste componente reprezinta numeroasele aspecte ale naturii noastre interioare. Iata de ce predictiile facute pentru zodii in general, nu sunt de cea mai mare acuratete. Predictiile cu privire la un anumit moment si/sau o anumita persoana sunt determinate de caracteristicile individuale ale unei astrograme. Asa cum fiecare dintre noi este unic, si asezarea planetelor la nastere este unica si are o semnificatie singulara, deosebita de a celorlalti. Configuratia astrologica intr-o anumita perioada sau la un anumit moment ne afecteaza - pozitiv sau negativ - pe fiecare dintre noi. Detaliile acestei influente sunt date numai si numai de caracteristicile horoscopului personal.

Totodata, ora e in stransa legatura cu locul nasterii, fiindca e inregistrata dupa ora oficiala de la locul nasterii, iar coordonatele geografice ale locului nasterii completeaza datele pentru construirea astrogramei, fiind foarte importanta si pozitia pe cer a planetelor fata de linia orizontului la locul nasterii.

Sa trecem in revista insusirile specifice subliniate de catre Soare si Luna :

Soarele
Luna
Spirit
Suflet
Unitate
Diversitate
Patern
Matern
Maturitate
Copilarie
Libertate
Dependenta
Stralucire
Interiorizare
Activitate
Pasivitate
Mandrie
Smerenie

 

De cele mai multe ori, daca exista un aspect Soare-Luna intr-o astrograma, acesta se manifesta inca din copilaria individului, determinandu-i toata viata. Mai concret, daca aspectul este unul armonios, inseamna ca mediul familial este el insusi armonios, individul putand invata cand sa fie activ, cand sa se retraga, cand sa straluceasca in societate, cand sa-si canalizeze energiile catre familie, s.a.m.d. Daca aspectul este unul nearmonios, individul poate fi mai tot timpul in contratimp cu actiunile sale, poate avea un orgoliu excesiv sau sa fie nevoit sa suporte multa umilinta. Soarele si Luna in aspect armonic (sextil, trigon) .Vointa, energia, creativitatea sunt in armonie cu stabilitatea emotionala. Fantezia individului este in slujba vointei sale, fara a trai o viata proprie, necontrolata. Omul nu se pierde in lume, si nici nu se inchide in sine. Isi cunoaste bine semenii. La nasterea sa si in timpul copilariei sale timpurii parintii erau in relatii excelente. Din aceasta cauza el are un sistem de valori sanatos, avand o viata armonica, putandu-si rezolva problemele indiferent de gravitatea lor. Intr-o relatie de parteneri poate sa accepte chiar si o persoana avand probleme sufletesti, armonia lui interioara garantand succesul chiar si in aceasta situatie. La locul de munca cel mai probabil se afla intr-o functie de conducere, avand o mare putere de convingere, fara a fi agresiv. Are o foarte mare popularitate dar nu si-o exploateaza in interese proprii. Aspectul benefic Soare-Luna il ajuta in construirea unei cariere. Singurul pericol ar putea aparea dintr-o tendinta prea mare pentru comoditate. Soarele si Luna in aspect disonant (cuadratura, opozitie) .Exista un conflict adanc intre vointa (Soare) si ecoul ei (Luna), intre actiunile constiente si subconstient. Ori de cate ori ar vrea sa realizeze ceva, este impiedicat de propriile emotii, hotarari sau cuvinte nerostite. Nu-si gaseste echilibrul cu lumea exterioara. Adeseori cliseele mentale si obiceiurile sale sunt aspru criticate. Are impresia ca trebuie sa renunte la ideile proprii din cauza celorlalti. Chiar poate avea ciocniri agresive din aceasta cauza. Autoaprecierea poate fi deteriorata serios. S-ar putea ivi chiar o nesiguranta in rolul propriu de barbat/femeie sau tata/mama. In majoritatea cazurilor, problemele sale pornesc din copilarie. Adesea, la nasterea sa parintii ii sunt in conflict. Relatia sa cu ei este departe de a fi perfecta. El se identifica cu unul dintre ei, ignorandu-l pe celalalt. Posibilitati de rezolvare .Problemele trebuie constientizate, mai ales faptul ca nimeni altcineva nu le poate rezolva. Trebuie facuta ordine printre ideile proprii, vointa sa fie clarificata. Individul trebuie sa-si exprime ideile indiferent de reactiile celorlalti. Trebuie sa-si aleaga un partener mai echilibrat decat el. Trebuie meditat adanc la rolul de a fi barbat sau femeie, tata sau mama, si problemele ivite astfel nu trebuie proiectate asupra partenerului. Se cere o autoapreciere corecta. Un cuvant in plus la conjunctia Soare-Luna: unitatea dintre vointa si emotie fiind prea puternica, tot ceea ce face i se pare corect, singurul mod de a-si da seama despre justetea actiunii sale fiind reactia anturajului, care in mod evident poate veni cu intarziere fata de fapta consumata. Se poate naste un subiectivism exagerat. Avand nevoie de reactiile celorlalti mai mult decat semenii sai, relatiile sale sunt foarte importante. Poate avea nevoie de incurajare si consolare.Soarele si Luna in conjunctie .A se citi si cele expuse la aspectul armonic. Aceasta se coloreaza cu urmatoarele considerente: vointa si sentimentele alcatuiesc un tot unitar. Din aceasta cauza se manifesta foarte logic si autentic, dar greu poate evita subiectivismul. Ii este indicat sa observe reactiile celorlalti, fiindca din interior nu prea poate sa-si dea seama daca greseste sau nu. Pentru a evolua, are nevoie de un partener, care sa-i fie totodata si o oglinda a actiunilor sale. Pentru marirea increderii in sine, el poate avea nevoie de stimuli din afara : incurajare, compasiune, consolare sau pur si simplu un ecou pozitiv.

Astrologia este stiinta care studiaza viata prin analogie cu zodiacul si cu miscarile si pozitiile relative ale astrelor pe zodiac, asociindu-le simboluri si semnificatii legate de viata materiala, emotionala si spirituala a omului. Utilizeaza metode matematice si notiuni astronomice pentru stabilirea pozitiilor astrale, ca si puncte virtuale, fara corespondent fizic, iar interpretarea acestora este intuitiva si sintetica, astfel incat ea nu se inscrie printre stiintele exacte, materialiste. Astrologia considera ca astrele emit vibratii subtile, inca nesesizabile sau cu efecte greu de detectat de catre metodele stiintelor materialiste, iar aceste vibratii determina in Univers conditii energetice pentru diverse tipuri de manifestari. Ea este considerata o stiinta mentala, metafizica, si multa vreme a facut parte dintre artele oculte. Dupa scopul in care se utilizeaza Astrologia, exista diverse ramuri ale Astrologiei, care uneori au dezvoltat metode proprii de lucru, dar bazate pe aceleasi principii fundamentale ale Astrologiei, eventual in corelatie si cu alte stiinte: • Astrologie natala. Se utilizeaza data, ora si locul nasterii unei persoane pentru a i se construi tema natala (astrograma), si prin interpretarea acesteia se pot determina caracteristicile innascute si latente ale persoanei pentru aceasta viata, posibilitatile ei de implinire si evolutie in viata. Metoda se poate extinde si asupra unei organizatii, tari, situatii etc.
 • Astrologie orara. Se foloseste data, ora si locul la care se pune o intrebare pentru care trebuie gasit raspunsul, si se construieste astrograma cu aceste date. In functie de natura intrebarii, astrograma ofera un raspuns sau cel putin permite gasirea unor repere care sa conduca spre raspuns.
 • Astrologie lunara. Este o astrologie bazata pe ciclul lunar si pe pozitia Lunii in zodiac. In multe culturi se regasesc influente ale astrologiei lunare, dar cel mai reprezentativ este sistemul ebraic, bazat pe Kabbalah.
 • Astrologie previzionala. Se interpreteaza miscarile reale (in tranzit) sau progresate (in progresie) ale astrelor, pentru evaluarea posibilitatilor de evolutie in viitor ale unui subiect (o situatie, o persoana, o organizatie, etc.) prin compararea acestor miscari cu tema natala a subiectului.
 • Astrologie relationala (sinastrie). Se compara temele natale pentru doua persoane, pentru a se identifica natura relatiilor dintre ele si posibilitatile de evolutie ale acestor relatii.
 • Astrologie medicala. Pe baza temei natale se determina predispozitiile innascute ale persoanei pentru anumite afectiuni, precum si oportunitatea sau posibilitatea anumitor tratamente si remedii la probleme de sanatate.

 • Astrologie psihologica. Aceasta ramura foloseste astrologia in combinatie cu psihologia, pentru studiul evolutiei psihice si sociale a individului uman in diverse stadii ale vietii sale.
 • Astrologie profesionala. Pe baza temei natale se determina predispozitiile innascute ale persoanei pentru anumite activitati, aptitudinile sale pentru anumite domenii si profesiuni, in vederea orientarii sale profesionale.
 • Astrologie mondena. Aceasta ramura foloseste tehnicile astrologice pentru analiza evenimentelor sociale si politice, ca si pentru studiul vietii marilor personalitati, descifrand istoria statelor si a indivizilor din perspectiva vibratiilor cosmice.
 • Astrologie cartografica (astrocartografie). Aplicandu-se tehnici si notiuni de astrologie, se face corelatia intre tema natala a unui individ si impactul pe care il poate avea asupra vietii sale deplasarea sau mutarea lui intr-o alta zona geografica.
 • Astrologie karmica. Luandu-se in consideratie teoria reincarnarii si legea karmei, se determina, din tema natala, relatii ale vietii actuale cu incarnarile precedente si sensul in care trebuie sa actioneze persoana in actuala incarnare pentru a-si continua evolutia.
 • Astrologie kabalistica. Este ramura astrologiei care se regaseste in Kabbala, rezultand aplicatii de sinteza cu interpretari specifice asupra Arborelui Vietii si asupra relatiilor dintre planete.
 • Astrologie ezoterica. Folosindu-se de o simbolistica diferita, la un nivel mai profund de intelegere, astrologia ezoterica determina coordonatele vibrationale si spirituale pe care evolueaza o entitate, fiind o astrologie a sufletului. S-a dezvoltat pornind de la scrierile semnate de Alice Bailey si Helena Blavatsky, multe concepte si interpretari fiind modificate fata de astrologia occidentala clasica.
 • Astrologie holistica . Aceasta ramura priveste tema natala ca un intreg, si ofera interpretari bazate pe ansamblul elementelor din tema, si nu doar pe analiza elementelor disparate. In aceasta idee, ea introduce o serie de concepte noi in astrologie, tinand cont si de gruparea de ansamblu a planetelor in tema.

Scolile de Astrologie. In diversele civilizatii terestre s-au dezvoltat diferite scoli de astrologie, folosind metode uneori asemanatoare, alteori foarte diferite intre ele.

 • Astrologie occidentala. Avand radacini in astrologia sumeriana si babiloniana, ulterior dezvoltata de greci si arabi, astrologia occidentala este astazi cea mai cunoscuta in tarile Europei si Americii, iar in ultimul secol a cunoscut o dezvoltare deosebita si in Australia. Este cea mai cunoscuta si in Romania, si in acest glosar ne referim in special la ea.
 • Astrologie egipteana . Sistemul de astrologie egipteana a fost redescoperit in urma cu numai cateva secole de catre ocultistii europeni. El are multe aspecte asemanatoare cu astrologia occidentala, dar si unele metode diferite de calcul si de interpretare.
 • Astrologie chinezeasca . Folosind animale ca simboluri, in loc de constelatii, si punand mai mult accent pe ciclurile anuale si pe cele lunare, si mai putin pe miscarile planetelor, astrologia chinezeasca difera considerabil fata de astrologia occidentala.
 • Astrologie vedica. Scoala hindusa de astrologie este fundamentata pe invataturile vedice si pe filosofia Indiei, fiind foarte profunda si apreciata, totodata, in tarile de la poalele Himalayei. Desi exista unele asemanari cu astrologia occidentala, reprezentarile grafice si simbolistica, precum si interpretarile, difera sensibil.
 • Astrologie avestana. Scoala de astrologie bazata pe vechile invataturi ale zoroastrismului, si promovata in prezent la Perm de catre Pavel Globa. Are multe similitudini cu astrologia vedica.
Astrologie uraniana . Bazata pe includerea unor planete transplutoniene, aceasta scoala de astrologie este, probabil, cea mai reformatoare din ultima vreme, ea cunoscand o dezvoltare deosebita mai ales dupa 1900.


Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu

Scriitori romani