fDragostea este o muzica a carei frumusete nu se pierde, Lectie de dragoste referat
Dragostea este o muzica a carei frumusete nu se pierde, Lectie de dragoste referat


Lectie de DragosteDragostea este o muzica a carei frumusete nu se pierde.

Este durerea plina de dulceata. Este un sentiment ce odata experimentata, nicicand nu poate fi uitat.

Daca vrei sa afli despre Dragoste, ar trebui sa-l intrebi pe cel ce venereaza Dragostea, sa intrebi privighetoarea ce s-a indragostit de trandafir ori sa intrebi fluturele ce-si sacrifica viata pentru flacara fara sa ezite.

Sa nu cercetezi asupra Dragostei la alte persoane decat la indragostit, caci doar el singur iti poate spune toate cele despre Ea.

Daca vrei sa zaresti o scanteie de iubire ar trebui sa privesti in ochii unuia intoxicat de Iubire. Atunci tu vei vedea cum intelectul, ratiunea, cunoasterea, mintea si gandirea au fost maturate departe si s-au topit in Oceanul Dragostei.

Nu este deloc usor a intelege Iubirea, caci acest natural si maret Adevar nu poate fi descris in cuvinte.

Este un sentiment ori o emotie pura si delicata, ce poate fi experimentat doar de cel ce iubeste. Este dincolo de capacitatea limbajului ori a stiloului de a o descrie in vreun grai omenesc.

Este imposibil de a-i reduce maretia si caldura la dimensiuni temporare. Nu este posibil de a descrie pe masura in oricare dintre cuvintele cunoscute de om, grandoarea si sublimul caracter al Dragostei.

Curentii Iubirii ce ii emana indragostitii sunt raspanditi si influenteaza fiecare coltisor al lumii. Odata intalnit vreunul din acesti curenti, orice inima este inclinata spre a se contopi in Oceanul Dragostei.

'Dragostea este adevarata traire, este o adevarata rugaciune, este adevarata uniune'.

Iubirea este desteptata atunci cand curentii Dragostei ne cuprind inima.

Ce este Dragostea?

Este o intrebare a carui raspuns este in mainile indragostitului. Nimeni altcineva nu poate intelege nici macar o mica fractie din ea.

Daca am sa incerc sa descriu mireasma parfumului a unei persoane din desert, indiferent ce descriere impodobita sau elocventa vei oferi nu voi fi in stare sa transmit mirosul. Dar cuiva caruia a fost catusi de putin in contact cu florile si crangurile, ii voi face o descriere limpede. Cel ce a simtit aroma ii va fi usor sa identifice.

Experienta ta este doar pentru tine insati si perceptia ta va fi colorata de atitudinea ta, de starea mintii, de eforturile depuse de tine in Dragoste.

Fiecare doreste Iubirea. Dar ridica-te deasupra imaginii lucrurilor, caci ce a ramas intre tine si iubire?

Uneori, cand Dragostea incepe sa devina neteda, vraja este indepartata iar viata devine monotona si rutinata. Este nevoie de un soc pentru a rupe monotonia.

Uneori in viata indragostitului intervine, cate o perioada de dezamagire. Aceasta este de dorit. Ea are un scop. Ofera socul. Dupa un timp petrecut in dezamagire, intensitatea dragostei creste.

Fiecare indragostit are in fata sa o aventura mareata. Acest fapt trebuie sa ni-l amintim atunci cand norii ascund soarele.

Aceasta Cale, Calea Dragostei nu este pura teorie. Este o cale adevarata, un veritabil drum ce trebuie strabatut implicand desigur SINCERITATE. Nimeni nu poate patrunde portile adevaratei Iubiri atat timp cat mintea isi doreste lucruri ieftine. Cea mai mare trebuinta pentru progresul pe Calea Dragostei este sa ai o inima curata. Nu te poti astepta ca un rege sa intre intr-o incapere murdara. Nici macar un caine nu sta intr-un loc murdar. Atunci, cum sa te astepti ca Dragostea sa patrunda intr-o inima cuprinsa de pofte, manie, lacomie, egoism?

Cand un copil invata sa mearga, fiecare cazatura este un pas spre a invata sa mearga. Copilul nu incepe sa mearga de cand s-a nascut. El trebuie sa treaca prin diferite etape pentru a invata sa mearga.

Similar, indragostitul are de trecut printr-o multime de etape inainte de a invata sa iubeasca cu adevarat. La inceput, mental, refuza cu desavarsire. Uneori exista atata neliniste in corp incat iti vine sa fugi, sa lasi totul balta. Mintea isi pune in fata tot felul de piedici, isi infatiseaza persoana iubita sub tot felul de aspecte. Ignora-le. Sunt hatisurile ILUZIEI. Norii se vor imprastia. Soarele va ramane in toata splendoarea sa. Bobocul Dragostei se va deschide.

Toate acestea sunt pasi pe Calea Dragostei. Nu poti elimina aceste etape. Uneori suntem adevarati copii si cum bine stim, inainte de a putea alerga, copilul nu poate elimina anumite trepte ale invatarii, precum sa se intinda pe jos, sa stea in sezut, sa cada. Dar fiecare pas este spre inainte.

Chiar si esecurile noastre ne conduc spre reusita cu conditia sa continuam.

Cel ce nu vrea sa alerge, acela nu va cadea niciodata, cel ce vrea sa iubeasca cu adevarat acela va cunoaste adevarata Dragoste. Motivul tau exista, intentia exista, sinceritatea exista pentru a realiza telul si, desigur, caderile inerente sunt de asemenea acolo.

Cine se poate mentine pe Calea Dragostei in mod egal? Chiar si trupul nostru este rezultatul atator confluente. endocrine sau psiho-sociale, spuneti-le cum doriti, iar acestea sunt o parte a destinului.

Lucrurile nu raman niciodata stabile in aceasta lume instabila (Si de ce ar ramane?). Bucuriile si tristetile vietii se deruleaza potrivit destinului nostru iar acest ciclu este in parte responsabil pentru eforturile si esecurile noastre, pentru intensitatea sentimentelor noastre. In ciuda acestora, indragostitul isi mentine eforturile si lasa restul in mainile lui Dumnezeu. Indragostitul nu trebuie sa se simta descurajat, dezamagit de esecuri si cazaturi. Ele ne ofera posibilitatea de a ne incerca puterea, capacitatea si resursele.

Si sa nu uitam ca un adevarat indragostit niciodata nu se plange. El iubeste. Se simte cu adevarat  bogat. Caci bogat este numai acel ce pastreaza cu tarie in inima sa, dragostea pentru semenii sai.

Aceasta lume, cu suferintele ei, este o remarcabila substanta de curatat. A trai in aceasta lume inseamna a invata, mai curand ori mai tarziu lectiile dure ce inconvoaie ego-ul nostru si ne invata ca umilinta este necesara inainte ca iubirea sa se poata naste. Aceasta ne va fi de un mare ajutor in a duce o viata cinstita, de a nu rani sentimentele nici unei fiinte.

Un lucru ce il vom invata este, traieste si lasa sa traiasca. Jumatate din nefericirea noastra vine din sentimentul ca oamenii ar trebui sa fie mai buni decat sunt in realitate.

Ar trebui sa invatam sa acceptam imperfectiunile acestei lumi, ale oamenilor si sa incercam sa ne corectam noi insine, in loc de a ne face merituosi la lucrurile mai bune.

Daca noi insine desconsideram greselile, lipsurile noastre, atunci nu suntem in pozitia de a-i invata pe altii cum sa faca bine. Dar daca intr-adevar avem dragoste in noi, ce este in jurul nostru va fi automat bun, va fi 'contaminat' tot fara sa spunem un cuvant. Atunci, totul ne vine inapoi ca ajutor, ca sprijin in tot ceea ce facem. Astfel, dragostea este chiar inlauntrul nostru.

Cel ce iubeste cu adevarat nu isi permite sa-si iroseasca timpul framantandu-se pentru probleme marunte. Chiar lucrurile ce atarna greu numai au puterea de a-i tulbura ori sa-l faca sa-si piarda echilibrul. Indragostitul iubeste. El nu se maniaza. Daca poti realiza ce daunator este chiar si un singur val de manie pentru sanatatea fizica cu atat mai mult pentru spirit, nu vei mai cauta nicicand vreo valoare a acelei pagube.

Adesea, indragostitul afirma ca este cel mai mizerabil om de pe (lume) pamant. Dar cred ca un indragostit este unul dintre cei mai binecuvantati si mai norocosi dintre oamenii ce traiesc pe acest pamant.

Priveste in jurul tau, indragostitule! Din milioanele de suflete tu esti unul din cei cativa ce au gasit uitata Cale a Dragostei.

Inlatura-ti ciudata atitudine a mintii. Este usor sa fii fericit si zambitor. Ca si cum te-ai incrunta ori te-ai agita. Nu-ti trebuie decat putina gandire clara. Si nu uita nicicand ca, indragostitii sunt cavaleri ai Luminii.

Dragostea este cel mai de pret lucru din viata. Ea infrumuseteaza sufletul. Prin dragoste sufletul capata stralucire si lumina ei razbate de pe chipul celui indragostit.

Atunci cand devii un indragostit, adevarata batalie a inceput. Te lupti cu tine insuti. Te reconstruiesti. Este o brava si hotarata batalie. Sa nu disperi ori sa dezertezi din 'postul' tau. Daruieste-ti Dragostei, trupul, mintea si sufletul. Batalia este insuportabila dar recompensa este mareata, la fel, victoria este sigura. Tu vei invinge iar ego-ul tau va fi complet supus. Dragostea este cu tine, oriunde te-ai afla, ca sa te ghideze, deci nu lasa disperarea si deznadejdea sa te cuprinda.

Cand o sa-ntelegi iubirea, lacrimile Te vor coplesi

Lacrimi de iubire si de bucurie.loading...
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu


loading...Scriitori romani