Compunere - Intr-un oras al viitorului referat

Intr-un oras al viitorului

Era ora 21:00. Tocmai am terminat de desenat plansa la Desen intitulata "Masina Timpului". Deodata totul prinde viata in fata mea. Eram in masina timpului. Vroiam s-o pornesc, dar cineva ma impiedica.

-Cine esti tu? Ma intreaba cel ce ma impiedicase sa pornesc masina. Ce cauti in masina mea?

-Ma scuzati domnule, raspund eu. Ma numesc Firculescu, Adrian Firculescu. Ma puteti striga Adi.

-Cum ai ajuns in masina mea? ma intreaba acel om.

-Pai domnule, aaa, m-am trezit dintr-o data in masina.

-Termina cu minciunile. Eu sunt dr. Doc. Am inventat aceasta masina a timpului pentru a descoperi  ce-mi ascunde viitorul.

Doc parea foarte inalt, de vreo 1,90 cm. Avea un halat alb pe care scria cu initiale mari DOC, era slabut, cu putin par in cap.

-Vrei sa dam o tura cu masina timpului in anul 2014? ma intreaba Doc.

-Bine! Hai sa mergem! raspund eu.

M-am urcat in masina impreuna cu Doc. El a scris pe un biletel "8 februarie 2014" si la pus intr-un dulapior.-Mai bine puneti centurile de siguranta pentru ca vom prinde peste 300 km/h imi spuse Doc.

Mi-am pus centurile si deodata am auzit un vajait. O  lumina puternica venea din fata mea. Am inchis ochii. Peste cateva minute i-am deschis din nou si am observat ca nu mai eram de unde am plecat. Cum a spus si Doc, eram in anul 2014. M-am dat jos din masina si m-am dus sa cumpa un ziar.

-Profetul zilei costa 10 centi, imi spuse vanzatorul.

Noroc ca imi placea sa colectionez monede straine si aveam 10 centi la mine. Am luat ziarul si nu mi-a venit sa cred, poza se misca. Titlul era: "Ne va lovi cumva asteroidul?". Dupa cate imi aminteam eu, si in vremea mea se anunta ca ne va lovi un asteroid in anul 2019.

Orasul era minunat, numai ca oamenii nu pareau prea veseli. Strazile erau mari si pe fiecare strada erau semafoare si case. Vehiculele oamenilor erau niste masini zburatoare. Locuintele pareau niste palate. Spatiile de joaca erau mai frumoase decat oricand. Topogane lungi de trei metri, leagane la fel ca in trecut numai ca erau din aur, iar in loc de nisip era un patinoar. Oamenii pareau preocupati mai mult de informatica. Ei au inventat al doilea soare, care l-au trimis pe orbita ca sa lumineze Pamantul noaptea. Am mai observat ca erau si roboti care faceau treburile casnice in locul oamenilor.

Deodata am auzit un clinchet. Era ceasul meu. Se parea ca adormisem pe scaun.

M-am imbracat si m-am grabit spre scoala.


Nu voi uita niciodata acest vis.


Copyright © Contact | Trimite referat