Compunere libera - Noaptea si miracolele ei referatNoaptea si miracolele eiO noapte senina ca in povesti.O noapte cu luna plina ,sfanta si clara ,care domneste peste stelele ce nasc umezi pe bolta senina .Norii curg ca o perdea ce permit astrelor sa-si joace rolurile ,pe magnifica scena a cerului albastru.

Padurea cu privirea ei maiastra sta-n picioare spectator la grandoarea de pe cer

Personajul principal al aceste mari opere este invaluit in fumul caselor ce incearca sa se incalzeasca.Aceste inalte siruri creeaza un templu inchinat stafiilor noptiiin care domneste ,ea luna.

Asemenea unui glas domol de clopot suna codrii-nalti de brad ,ritmic raul curge-n vad creind astfel muzica perfecta pentru aceasta liniste deplina.

Pana nici vantul nu mai adie pe nicaieri .E o liniste de mormant .Doar in adancul padurii animalele de prada pornesc in cautarea hranei.

Un alt spectator fidel al acestui magnific teatru al luminitelor ceresti este cainele care din cand in cand latra ca un bun paznic ce este, pentru a-si ocroti domeniul .

Si tot datorita acestui spectacol au mutit ca prin minune mult galagioasele pasarele din timpul zilei care isi odihnesc vocile ,pentru ca in dimineata urmatoare sa-si reinceapa repertoriul lor deosebit .

Pana si viata oamenilor este cu mult deosebita in timpul noptii.Ei isi odihnesc trupurile pentru o noua zi de munca . Ici colo mai vezi tarziu in noapte cate un copil zburdalnic care din cauza jocului ce-l tinuse toata ziua afara ,acum isi face lectiile.

Noaptea este un sfesnic minunat .Lumina feerica a lunii iti ofera prilejul sa meditezi asupra multor lucruri pamantesti ,dar iti ofera si sansa de a putea sa inveti ce inseamna frumusetile si valorile naturii , a tot ceea ce ne inconjoara .

in tot acest tablou nu putea  lipsi activitatea unor plante care isi desfasoara cel mai semnificativ moment la vederea luminii miraculoase a lunii ."Regina Noptii" isi imprastie cel mai valoros si imbietor parfum doar noaptea ,pentru ca spre zorii zilei sa-si inchida petalele multicolore si mirosul magnific sa se piarda

Si ce oglinda este mai frumoasa decat aceea in care luna se oglindeste facand cu ochiul stelelor ce apar ca niste licurici?

In momentul culminant al realizarii acestui tablou ,isi fac aparitia rand pe rand fiecare element cu care se mandreste tara noastra :muntii imbracati cu aura lor vesnic verde ,lacul cu vesnica stralucire, animalele , florile cu miresmele lor imbietoare , luna cu magnifica lumina ce ne ajuta prin nobletea sa ,.

Dar totul se sfarseste la aparitia soarelui ce vesteste pornirea unui nou inceput si pierderea celui mai semnificant moment al noptii.