Cartea Nuntii-O sarutare in tren, Casa cu molii, Lola, Dora si Medy, Oracolul lui Bobby, Planeta de tanar, O partida de natatie, Pitia moderna si caile soartei, Ce are Vera noastra, Eros asiatic referat

Cartea nuntii

(rezumat pe capitole)

O sarutare in tren

In primul capitol ne este prezentat Jim, care se urca in tren. Acesta se aseaza pe locul lui de langa fereastra din compartiment si incepe sa priveasca pe geam. La un dat, el zareste in compartiment o fata tanara, care statea pe fotoliul din fata lui.

Dupa putin timp, fata a vrut sa deschida mai mult geamul compartimentului, dar nu a reusit. Jim se ridica si deschise mai mult geamul, atingand si mainile fetei.

Jim se gandea cum va fi cand va ajunge acasa. Cand trenul a ajuns la Breaza, tanara vru sa inchida geamul, deoarece se facuse frig. Jim se repezi s-o ajute, si cand s-a intins sa inchida geamul o saruta pe fata. In scurt timp trenul ajunse in Gara de Nord unde Jim cobora. 55279szy62uky1dCasa cu molii

Ion Marinescu(Jim) ajunse acasa pe strada Udricani. In casa totul era vechi si plin de praf. Toate femeile care locuiau in acea casa: Baba Chiva, tanti Magdalina(mama lui), tanti Ghenca, tanti Fira, tanti Mali, tanti Agespina si tanti Caterina(sotia domnului Popescu) strangeau toate vechiturile si le pastrau in lazi vechi, ceea ce nu-i placea deloc lui Jim.

Jim nu se prea intelegea cu nici una dintre femei, nici macar cu mama lui cu care mereu se contrazicea si se certa.

Lola, Dora si Medy zk279s5562ukky

A doua zi, Jim s-a trezit mai devreme, s-a spalat in camera lui, a mancat si apoi a plecat cu masina lui mica, un Peugeot, in oras. Ajuns in dreptul unei cabine telefonice, acesta o suna pe o foarte buna prietena, Dora, care il invita la Lola la ora patru unde va veni si Medy(alta prietena a lui). Acesta s-a distrat impreuna cu cele trei fete, fiind foarte bucuros sa le vada, dar s-a intrebat daca nu cumva fetele il iubesc.

“Oracolul lui Bobby”

 

Bobby nu si-a invatat acasa la istorie, si deoarece inainte avea muzica, spera ca in acea ora sa isi invete pentru ca presimtea ca Silivestru Capitanovici(ruda cu Jim, si locuiau in aceeasi casa) avea de gand sa le de-a lucrare. Dar profesorul de muzica(Ostrogotul), l-a ascultat printre altii, si n-a apucat sa-si invete.

Cum se astepta, au dat lucrare la istorie. Bobby, nu stia nimic, asa ca a inceput sa copieze din carte, dar dupa putin timp ii cazu cartea pe jos si Silivestru veni langa el si ii lua cartea si un caiet din banca dupa ce ii semna lucrarea lui Bobby.Acel caiet era un oracol al unei colege de-a lui, pe care acum Silivestru il citea cu interes.

Dupa terminarea orei, singurul lucru la care se gandea Bobby acum era cum sa-si repare greseala.

Planeta de tanar

 

Bobby s-a gandit sa-si trimita sora la Silivestru si sa-i ceara scuze in numele lui.

Intre timp, Jim avea impresia ca s-a indragostit de Dora. Vera, sora lui Bobby s-a dus la Silivestru si cel care a condus-o pana la el a fost Jim, care a realizat ca fata pe care a sarutat-o in tren era chiar Vera. Dupa ce Silivestru i-a dat oracolul, Jim a condus-o acasa pe Vera cu masina lui si se imprietenira.

 

 

 

O partida de natatie

 

Dora i-a trimis lui Jim o scrisoare prin care il invita la Constanta impreuna cu Lola si Medy. Cand Jim credea ca Dora ii va spune ca il iubeste, aceasta ii spune ca este logodita, iar Jim ramane fara cuvinte si acum avea impresia ca o iubeste pe Lola.

 Pitia moderna si caile soartei

 

Tanti Magdalina le ghicea surorilor ei in carti si se tot certau pe tema destinului fiecaruia, cat timp Jim se gandea la ce s-a intamplat la Constanta si la Vera cu care trebuia sa se intalneasca mai tarziu asa ca profita ca toate femeile erau stranse intr-o camera si incepu sa umble prin camerele fiecareia, dar trecu si pe linga camera lui Silivestru unde el scria scrisori de dragoste unei colege.

 

Ce are Vera noastra?

 

Vera se indragosti atat de tare de Jim, incat nu mai iesea din casa si nici parintii ei nu stiau ce se intampla cu ea. Ea si Jim se intalneau aproape in fiecare seara, dar Jim nu voia sa faca primul pas inca, pentru ca nu stia ce simtea Vera pentru el.

Eros asiatic

 

In fiecare dupa-amiaza, Jim se ducea la Lola, cu care se intelegea foarte bine, si intr-o zi i-a spus ca o iubeste, dar ea era mai cu nasul pe sus si nu a primit vestea prea bine.

In urmatoarea zi in care Lola l-a invitat pe Jim, ea a invitat si pe sublocotenentul Popescu, lucru care l-a suparat pe Jim si a inteles ca nu o iubeste cu adevarat pe Lola.

In acea zi trebuia sa se intalneasca si cu Vera, dar pentru ca era foarte tarziu, el nu credea ca l-a mai asteptat mai ales ca si incepuse sa ninga si era frig. Dar Vera era acolo si il astepta. Acesta a intrebat-o daca ea il iubeste, iar ea i-a spus ca da, iar Jim a cerut-o de sotie imediat si ea a acceptat fara ezitare.

 

REST(capitolele care au mai ramas)

 

Jim si Vera s-au dus mai intai sa-i dea de veste mamei Verei care era foarte incantata si nu s-a impotrivit in nici un fel casatorii celor doi.

A doua zi, Jim le dadu vestea si femeilor cu care locuia in aceeasi casa (mamei si matusilor), care nu au fost deacord, fiecare avand ceva de obiectat, dar Jim nu le lua in seama.

Jim si Vera se iubeau atat de mult, incat majoritatea timpului il petreceau impreuna povestindu-si nimicuri si facandu-si planuri de viitor.

Intr-una din serile urmatoare, Bobby, Jim si Vera au fost la o gala de box, unde Bobby s-a simtit foarte bine.

Jim si Vera se casatoresc si pleaca de acasa, pe cand Silivestru, de singuratate se sinucide spanzurandu-se.

Cartea se inchee insa cu o intamplare fericita. Vera descopera ca este insarcinata si se bucura enorm de mult impreuna cu Jim.

Copyright © Contact | Trimite referat