Descrierea Literara - Castelul Peles referatCASTELUL PELES

Descriere literaraCastelul Peles este unil dintre cele mai reusite monumente .Este o magnifica constructie care a existat vreodata.

Prima impresie pe care o ai in momentul in care patrunzi intr-o astfel de constructie este aceea care te face sa te crezi foarte mic datorita maretiei ornamentale.Cladirea este atat de impunatoare incat ti se pare ca visezi.

Taramul pe care este construit acest maret castel este parca rupt din Rai, iar cladirea apare pura si rafinata ca o printesa intr-un lan de flori. Dar in momentul in care intrii inauntru imaginea se schimba radical . Culoarea lemnului invechit te intristeaza dar tot in acelasi timp te duce intr-o lume antica ,de demult ce iti permite sa regasesti farmecul timpurilor stravechi , farmecul culturii ,al rafinamentului.Nimic nu poate fi mai placut decat imaginea minunatelor sculpturi ,decat imaginea unor opere ce acum ni se par magnifice , dar care in trecut erau simple obiecte.Jocul culorilor , jocul formelor ne creaza in minte o imensa placere ,o profunda impresie ce nu te lasa sa parasesti cadrul acesta minunat .

Cu cat inaintezi  in centrul acestui impunator castel cu atat mai mult crezi ca e un vis .Nu exista cuvinte pentru a putea exprima sentimentele impunatoare ,de placere.