Mark Twain - Rezumatul romanului Aventurile lui Tom Sawyer referat

Aventurile lui Tom Sawyer

Mark Twain

-rezumat-Tom Sawyer este un copil inteligent, inclinat spre aventura, crescut de "matusa Polly", o fiinta sensibila, dar neautoritara.

Dupa prezentarea de strengar a lui Tom (varuirea gardului sau al ascultarii la scoala de duminica), romanul contine cateva episoade distincte cum ar fi:

Tom, impreuna cu Huck, surprind, in timpul noptii, in cimitirul din Peterburg, comiterea unei crime, autor fiind Joe Indianul.

Aceiasi eroi, carora li se alatura si Joe Harper, parasesc localitatea, spre a deveni pirati pe insula Jackson, ca apoi, dupa o saptamana, sa revina si sa asiste le propria slujba de inmormantare.Prezentarea scolii de duminica, prin consumarea unor episoade din viata de scolar, cu prietenia dintre Tom si Becky Thatcher (fiica judecatorului de pace), precum si cu festivitatile de sfarsit de an, se incheie acest episod.

Aflati in vacanta, ii vom gasi pe eroii nostri, in postura de "cautatori de comori". Tom Sawyer, impreuna cu Huck, vor descoperi comoara unor banditi, care ajunsese in mainile lui Joe Indianul. Ei reusesc spre admiratia intregii comunitati, sa intre in posesia comorii.

Copyright © Contact | Trimite referat