CIRESARII - ARIPI DE ZAPADA - DE CONSTANTIN CHIRITA referat

CIRESARII

ARIPI DE ZAPADA

DE CONSTANTIN CHIRITAIarna a sosit.Ciresarii sunt in vacanta.Ei isi petrec vacanta la munte,intr-o cabana impreuna cu alti copii.In locul in care se afla ciresarii se organizeaza tot felul de concursuri cu premii.Se fac concursuri de viteza cu schiurile,se construiesc oameni de zapada si copii se bat cu bulgari de zapada.Multi copii sunt deghizati in mari campioni la schi,iar altii sunt deghizati in ciresari.Toti ciresarii arata la fel.Nu se pot deosebi ciresarii adevarati.Daca cineva spune ca este un ciresar adevarat poate fi batut de ceilalti copii.De aceea ciresarii adevarati nu se prea arata in public.

La un concurs de schi,Maria a iesit pe primul loc.Victor ar fi trebuit sa castige concursul,dar a fost lovit cu un bulgar de un copil si si-a pierdut echilibrul.Intr-o zi,Dan a fost prins si a fost tinut de catre niste copii deoarece a spus ca este un ciresar adevarat.Dupa cateva ore,Dan a fost salvat de catre Ursu.

Fiindca era foarte periculos,ciresarii s-au hotarat sa plece intr-un oras pe nume Mitis.Ei l-au intrebat pe un cabanier pe unde trebuie sa mearga ca sa ajunga in oras.Acesta le-a aratat pe o harta drumul pe unde trebuie sa o ia.Pentru a ajunge in oras ei trebuie sa treca intr-un loc foarte periculos numit Saua Mare. Ciresarii au plecat spre Mitis.

Cand ajung intr-o vale,pe ciresari ii prinde un viscol foarte puternic determinandu-i pe ciresari sa se adaposteasca in zona unei stane parasite. Ei erau urmariti de o haita de lupi.Toti din cei sapte copii erau foarte speriati.La usa a ramas de panda Ursu.Ceilalti ciresari s-au culcat fiindca erau foarte obositi.

Dimineata,Victor la vazut pe Ursu mort de oboseala deoarece s-a luptat cu lupii.El i-a taiat piciorul unuia din lupi.Ciresarii s-au hotarat sa plece din adapostul bantuit de lupi.Dar inainte de a pleca ei i-au omorat pe lupi.Ciresarii nu mai puteau ajunge la Mitis din cauza viscolului,asa ca s-au hotarat sa ajunga la cabana "Izvoarele".

Mergand pe o poteca,Victor a descoperit un tunel prin care ciresarii au ajuns la o cabana numita "Costila".Ei au gasit acolo locuri in care sa doarma si saltele cu care au aprins un foc.Cercetand cabana,Victor a descoperit in varful unui munte cabana mult cautata: "Izvoarele".Ursu si Victor s-au hotarat sa se duca la cabana sa dea un telefon pentru a chema ajutoare.In cabana se aflau trei oameni: cabanierul numit Paul Balan,Liviu Iordan si Ion Petric.Acestia s-au purtat foarte urat cu cei doi ciresari.Ursu a vazut ca firul telefonului este taiat asa ca nu a mai insistat sa ceara ajutoare. Victor si Ursu s-au ales doar cu patru saltele pentru foc.

Tic s-a hotarat sa se duca la cealalta cabana si sa fure ceva mancare deoarece ciresarii nu mai aveau ce sa manance.Ajuns la cabana,Tic nu a intrat inauntru,ci a intrat in magazie.Acolo a gasit foarte multa mancare si bauturi. Copilul a furat impreuna cu Tombi tot ce au gasit.Ciresarii de la cabana s-au bucurat foarte mult fiindca aveau ce sa manance,dar stiau ca cei trei oameni se vor intoarce si se vor razbuna.

Oamenii de la cabana s-au hotarat sa se razbune pe ciresari.Liviu Iordache avea un pistol cu care putea sa omoare pe oricine.Ciresarii s-au pregatit pentru atac foarte mult.In timpul atacului cei trei oameni au luat ostatic pe Tic, dar Ursu l-a salvat pe copil.Oamenii au fost batuti foarte tare de Ursu pana au sosit ajutoarele.

Ciresarii si-au petrecut restul vacantei cu niste copii pe nume Tiberiu si Atena.Volumul al IV-lea

Copyright © Contact | Trimite referat