Tehnologia JAVA referat


Din multitudinea programelor de dezvoltare a aplicaţiilor software, pentru implementarea interfeţei utilizator s-a ales folosirea unui limbaj de programare orientat obiectual (OOP), limbajul JAVA.
Limbajul de programare Java s-a impus prin calităţi deosebite cum ar fi portabilitate, robusteţe, familiaritate şi nu în ultimul rând simplitate.
Java nu este numai un limbaj de programare, ci şi un mediu de programare care oferă utilizatorului cadrul necesar şi uneltele necesare dezvoltării aplicaţiilor Java[5]. Tehnologia Java, lansată de compania Sun Microsystems, este formată dintr-un limbaj de programare de nivel înalt pe baza căruia sunt construite o serie de platforme destinate implementării de aplicaţii pentru toate segmentele industriei software.
Platformele de lucru sunt reprezentate atât de seturi de librării scrise în limbajul Java, cât şi de diverse programe utilitare, folosite pentru dezvoltarea de aplicaţii sau componente destinate unor anumite categorii de utilizatori.
. J2SE (Standard Edition) - este platforma standard de lucru ce oferă suport pentru crearea de aplicaţii independente şi appleturi.
. J2ME (Micro Edition)- oferă suportul necesar scrierii de programe dedicate dispozitivelor mobile.
. J2EE (Enterprise Edition) - oferă API-ul necesar dezvoltării de aplicaţii complexe, formate din componente ce trebuie să ruleze în sisteme eterogene, cu informaţiile memorate în baze de date distribuite, etc.
În cazul aplicaţiei de faţă se poate utiliza atât platforma J2SE, cât şi J2EE, însă s-a optat pentru platforma J2EE deoarece aceasta este mai nouă, are la bază tehnologia J2SE şi furnizează mai multe facilităţi pentru o gamă variată de aplicaţii Java.

Motivul utilizării limbajului Java
S-a ales utilizarea limbajului Java pentru realizarea părţii de interfaţă grafică a aplicaţiei, datorită avantajelor pe care acesta le oferă: simplitate, uşurinţă în crearea de aplicaţii complexe(din care fac parte şi interfeţele grafice), robusteţe, dar mai ales datorită faptului că este independent de platforma folosită (Windows, Linux).


Prin utilizarea limbajului Java, se pot crea aplicaţii care să ruleze fără nici o modificare folosind diverse tipuri de baze de date care au aceeaşi structură, ducând în felul acesta noţiunea de portabilitate şi mai departe.Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani