PERSECUTAREA EVREILOR IN GERMANIA NAZISTA referat

Persecutarea opozantilor politici

Evreii nu au fost singurele victime ale regimului nazist din Germania. In concordanta cu politica lor, nazistii au actionat asupra multor alte grupuri sociale si rasiale cu scopul de a le indeparta din interiorul societatii germane. Tiganii care traiau in Germania si Europa au constituit la randul lor o tinta predilecta a teoriilor rasiale naziste care considerau ca populatiile de Sinti si Roma sunt predispuse genetic la criminalitate si prin urmare neintegrabili. Urmau persoanele cu handicap fizic si mental, irecuparabili si nefolositori societatii germane, o corvoada si un pericol ce trebuia eliminat. Multi dintre ei vor fi ucisi la sfarsitul anilor 1930 in cadrul programului Euthanasia. Lista nazista a \"indezirabililor\" ii includea totodata si pe homosexualii, alcoolicii si vagabonzii fara adapost. Oponentii ideologici, precum comunistii sau membrii diferitelor Biserici erau persecutati chiar si in cazul in care erau considerati membrii ai \"Rasei Ariene\". Spre deosebire de toate celelalte categorii, acestia din urma aveau marele avantaj de a fi considerafi recuperabili. Odata re-educati, convertiti la nazism, ei puteau spera in reabilitare sociala, reintegrare sau chiar promovare in structurile de partid si de stat. Era o alegere intre viata si moarte. Nu putini au ales-o pe cea din urma sau, in cel mai bun caz, o detentie ingrozitoare in lagare de concentrare si munca fortata.


Evreii din Germania intre 1933-1938

Inca de la formarea sa, regimul nazist i-a persecutat pe evreii din Germania. Incepand cu aprilie 1933, boicoturile indreptate impotriva evreilor au inceput pe intreg teritoriul Germaniei si legislatia antisemita a intrat in vigoare. Nazistii au facut toate eforturile pentru a-i indeparta sistematic pe evrei din societate si pentru a-i separa de \"Rasa Ariana \". In paralel cu activitatile lor guvernamentale si legislative, nazistii au impus segregarea evreilor de restul societatii germane. Mai mult, au realizat ca pot primi sprijin pentru actiunile lor sau cel putin acceptare tacita din partea populatiei germane. Legile de la Nurnberg, intrate in vigoare in 1935, i-au privat pe evrei de cetatenia germana si au accentual separarea rasiala dintre ei si \"Arieni\".
Evreii din Germania, care pana in acel moment se considerasera parte integranta a societatii germane, au trecut printr-o severa criza de identitate. Totusi, politica regimului le permitea inca in primii ani sa-si dezvolte propriile lor organizatii si servicii. Comunitatile si organizatiile evreiesti ofereau asistenta sociala si financiara celor care aveau nevoie, fiind implicate in planificarea emigrarilor si in dezvoltarea activitatilor culturale si educationale.Politica antisemita a inceput sa se inrautateasca la sfarsitul anilor 1930, cand evreii au inceput sa fie deposedati de proprietati in mod sistematic si au inceput sa fie presati sa emigreze.
In martie 1938, Germania a anexat Austria, unde toata aceasta politica a fost aplicata prin mijloace deosebit de dure. Politica anti-evreiasca s-a intetit mai ales dupa acest moment, pentru a atinge un prim varf in noiembrie 1938.


Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu

Scriitori romani