Hypermarketul cora referat

In 1850, trei frati, mostenitori ai negustorului belgian de vinuri, Jaques Delhaize, innteaza si pun in practica un concept ce aa sa marcheze istoria comertului: sucursalismul - un antrepozit central care aprovizioneaza puncte de vanzare.
Unul dintre cei trei frati, Louis Delhaize, isi va dezvolta propira societate care se afla la originea grupuli Louis Delhaize de astazi. Inca din anul 1968, grupul incepe sa fie interesat de conceptul de hipermarket, iar in 1947 este infiintata marca Cora. De atunci, Cora s-a dezvoltat cu succes. In prezent, cu asocieri si franciza exista 81 de hipermarket-uri sub sigla Cora, in franta, Romania, ungaria, Belgia si Luxemburg, iar grupul este intr-o continua expunere.
▪ Centrala de Achizitii Prora Romania reuneste cele doua marci ale grupului Louis Delhaize prezente in Romania, Cora si Profi.
Prora Romania are ca misiune negocierea cu furnizorii ce reprezinta segmentele " produse alimentare" si "marci nationale". Prora aduce ca principale avantaje pentru clientii Cora si Profi : preturi mai mici, varietate sortimentala si calitate superioara pentru produsele comercializate
▪ Pe data de 30 septembrie 2003, a avut loc inaugurarea oficiala a hipermarket-ului Cora Pantelimon, situat in Est-ul Bucurestiului.

▪ Dupa un an si jumatate de la deschiderea primului hipermarket de la pantelimon, cu peste 20 de milioane de vizitatori pe an si o CA in crestere cu 30% pe an - Cora continua sa se dezvolte pe piata romaneasca, Romania fiind una din prioritatile de exprimare ale grupuli Cora pe international.La 27 septembrie 2005, Cora isi deschide ce de-al doilea hipermarket in Romania, Cora Lujerului.
La data de 9 martie 2006 Cora a inceput oficial, la Cluj-Napoca, constructia celui de-al treilea hipermarket din Romania.
▪ Accesul in magazinele Cora este liber, fara legitimatie si fara limita de varsta. Cora ofera servicii integrate si complexe : ospitalitate si consiliere, varietate de creditare, garantii si servicii post-vanzare, livrarea anumitor produse la domicilui. De asemenea clientul poate alege modul in care va plati : bani lichizi, card bancar, tichete de masa, bonuri de reducere sau bonuri de cumparare oferite de Cora.
Sloganul Cora este : " Stii de ce revii " aceasta pentru ca ai o multitudine de alte servicii precum : parcare gratuita, pazita si supragheata, carucioare adaptate si speciale, peste 80 de case de marcat, inclusiv case speciale, cabine de proba, bane de proba, rificator de proba, asistenta informatica, card facturi etc.Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani