MARKETING - PROIECT referat


Cuprins:

1. Scurta prezentare a firmei si descrierea obiectului de activitate.

2. Analiza mediului intern si extern de marketing (analiza SWAT).

3. Obiectivele strategice pe urmatorii doi ani.

4. Planul de actiune pe urmatorii doi ani pe domeniile mixului de
marketing.


1. Scurta prezentare a firmei si descrierea obiectului de activitate.
Baile de tratament si agrement Albina Hotca sunt amplasate la periferia orasului Negresti Oas, la aproximativ o distanta de 200 m de gara veche a orasului.
Fiind la periferia orasului nu este plasata intr-un spatiu aglomerat, fiind invecinata doar cu locuinte particulare, astfel ca este ferita de agitatia urbana beneficiind de o liniste binevenita unei astfel de pensiuni. Locatia se afla pe un teren plan datorita unui relief specific de campie, in spatele careia se afla terenuri agricole, in spatele pensiunii a fost amenajat un lac pentru pescuit. De asemenea in acea parte a orasului nu exista zona industriala, motiv ce reprezinta inca un argument si un avantaj a unei bune amplasari a ei.
Personalul bailor de tratament si de agrement a fost selectat astfel incat persoanele sa aibe un aspect fizic placut, sa fie prietenosi, amabili, serviabili si sa aibe o buna capacitate de comunicare cu cei care le sunt clienti. Fiind vorba de o ineractiune interumana, personalul trebuie sa isi dezvolte o serie de aptitudini de comunicare in relatiile cu clientii:
- mentinerea unui contact visual cu clientii, important deoarece arata atentie si respect
- o pozitie a corpului fara gesturi si miscari dezagreabile , intrucat reprezinta o modalitate de a se prezenta in fata clientului
- mentinerea pe tot parcursul perioadei de munca a unui aspect fizic placut, ordonat, curat, ceea ce reflecta o buna imaine de sine
- pe parcursul conversatiei trebuie folosit un limbaj simplu si clar, utilizand un ton placut, in acest fel clientii vor intelege mai usor informatiile cerute.
Toti au la baza o pregatire profesionala de specialitate sau cel putin o anumita experienta profesionala in zona alimentatiei publice si turism. In afara de limba romana, personalul angajat mai cunoaste si limba maghiara dat fiind ponderea populatiei de etnie maghiara din municipiu si judet si a faptului ca judetul se invecineaza cu statul maghiar, dar pe langa cele doua limbi destul de uzuale in aceasta parte a tarii, personalul are si cunostinte de limba engleza, franceza si germana la un nivel suficient de bun pentru a putea comunnica cu clientii straini care doresc sa apeleze la serviciile noastre de cazare, masa, sau agrement.
Avem urmatoarea configuratie a spatiului de cazare : 6 camere cu pat dublu si 4 camere cu trei paturi.
Fiecare camera este dotata cu o baie complet utilata, telefon si televizor . Servicii suplimentare fara plata: informatii turistice si culturale, serviciu pentru transportul bagajelor, serviciu comisionar curier, acordare prim ajutor in caz de urgenta, trezirea clientilor la ora solicitata, primirea si trimiterea mesajelor catre clienti, rezervarea de bilete pentru tren si avion, informatii privind orarul mijloacelor de transport, comenzi taximetru, pastrarea bagajelor, informatii meteo. Servicii suplimentare cu plata: spalat, curatat, calcat imbracaminte personala, curatat incaltaminte, telefonie locala, interurbana si internationala, room-service, transport la aeroport, serviciul fax, curierat rapid.
In incinta se mai gasesc amenajate o parcare, un strand de vara iar in interior se gasesc o piscina de inot, o piscina cu apa sarata iodo-sulfuroasa care este recomandata in special pentru bolile reumatice, si nu numai, o baie de aburi pe baza d plante medicinale, se folosesc 16 plante tropicale plus plantele care se gasesc la noi si o sauna unscata cu aerosoli tot pe baza de plante medicinale.
Baile de tratament si agrement sunt cunoscute si apreciate atat de localnici dar si de persoanele din vecinatatea judetului nostru, prezinta o notorietate in randul localnicilor mai ales segmentul tanar de populatie care se folosesc de baza sportiva existenta. Iar in randul populatiei din afara localitatii se bucura de o reputatie foarte buna, castigate prin niveul calitatii serviciilor prestate clientilor, o parte din ei fiindu-ne clienti permanenti.


2. Analiza mediului intern si exterm de marketing (analiza SWAT).
Analiza SWOT:
PUNCTE TARI:
- amplasarea la marginea orasului
- baile de abur care nu se mai gasesc in zona
- pretul foarte competitiv PUNCTE SLABE:
- lipsa unui teren de fotbal
- lipsa internetului
l

OPORTUNITATI:
- desfasurarea unor mini-campionate de pescuit AMENINTARI:
- Hotelul Valea Mariei: prin faptul ca are o amplasare asemanatoare, are mai multe camere (fiind astfel preferat de catre grupurile mai mari)
- Amplasamentul central urban al mai multor hoteluri cu vechime


Analiza micromediului
Principalii furnizori de materii prime sunt societati precum SC Traistar SRL, SC Madalina SRL, societati care ne furnizeaza in special bauturi acoolice si nealcoolice.
Energia electica este asigurata de catre hidrocentrala proprie a Bailor de tratament si agrement. De asemenea apa este asigurata de la reteaua locala de distributie a apei potabile.
Unitatea noastra are in componenta un restaurant, cu o capacitate de 24 de locuri iar clientii care doresc pot sa serveasca si masa.

Analiza macromediului
Mediul politic-legislativ: Regimul orientat spre democratie in Romania a permis accesul la initiative private in zona de servicii turistice si hoteliere, totul organizat intr-un cadru legislativ care se contureaza din ce in ce mai bine, ceea ce perimite o stabilitate mare a acestuia, intr-o oarecare masura in favoarea noastra, a prestatorilor de servicii, cel putin privind din prisma eliminarii stresului de schimbare si modificare a unor legi si acte normative, avand obligatia de a ne desfasura activitatea in conformitate cu cadrul legislativ.. Conform normelor de clasificare a unitatilor de cazare si alimentatie, Vila Rania a fost clasata ca o locatie de 1 stea.
Mediul economic: Economia judetului poate fi caracterizata drept o economie industrial-agrara, specializata in constructii de masini, industrie alimentara, usoara si productie de mobilier. Industria mica , cu traditie in zona a inceput sa se dezvolte in concordanta cu noile exigente, iar unele subramuri rezultate sunt semnificative. Produsul intern brut pe cap de locuitor plaseaza judetul printre primele 20 de judete ale tarii, dupa acest indicator.Industria si constructiile sunt ramurile care contribuie cel mai mult la crearea produsului intern brut cca 36%, urmata de ramura serviciilor cca 34%si de agricultura, silvicultura si exploatarea forestiera cca 30 %. Societatile cu capital integral privat reprezinta cca 97% din totalul societatilor. In urma acestei prezentari putem puncta faptul ca judetul are o situatie economica sanatoasa si activa, o ocupare a fortei de munca semnificativa, cu un somaj sub 2%, ceea ce duce la o sustinere a consumului si a prestarilor de servicii.Mediul social cultural si natural: Judetul beneficiaza de zone naturale cu valoare deosebita, care contribuie la atractivitatea acestuia, zona montana in zona orasului Negresti-Oas, cu amenajari pentru sporturile de iarna, ape termale cu valoare terapeutica in Satu-Mare, Carei Tasnad,Beltiug. Etnografia si folclorul judetului Satu-Mare sunt representative in cele trei zone distincte: Tara Oasului, zona Codrului si Campia Somesului, in care se gasesc aspecte caracteristice culturii artei si civilizatiei populare romanesti, maghiare si germane ca trasaturi specifice dar si de influenta reciproca.Tara Oasului a devenit celebra pentru portul popular, prin arta, muzica si dansul specific osenesc care se desfasoara privirilor in special cu ocazia unor evenimente deosebite: nunti, hore, sezatori, sambre si alte sarbatori. Cea mai mare serbare campeneasca este Sambra Oilor, legata de ocupatia traditionala a pastorului, serbarea se desfasoara anual in luna mai si simbolizeaza venirea primaverii si iesirea oilor la pascut. Dupa "masurarea laptelui" incepe ospatul cu bunatati si tuica de prune, dupa care se canta si se danseaza.
A doua zona etnografica Codru, isi are denumirea de la padurile de fag si stejar existente aici.

In Negresti Oas exista mai multe obiective turistice care pot fi vizitate, printer care:
- Muzeul Tarii Oasului in aer liber
- O pastravarie deschisa de curand
- Varful Pietrosul
Mediul tehnologic: In Negresti Oas exista o statie de calatori CFR care asigura o circulatie a trenurilor de calatori atat pe rute interne cat si pe rute internationale; autogara pentru reteaua de transport rutier cu rute interne si internationale, in satu mare se afla si un aeroport international care asigura decolarea si aterizarea avioanelor si in apropierea municipiului se afla si un punct de trecere a frontierei, Vama Petea, prin care se face trecerea in Ungaria, respectiv in spatiul Comunitatii Europene.


3. Obiectivele strategice pe urmatorii doi ani.
Obiectivele generale ale societatii turistice si de agrement sunt:
 Cresterea numarului de turisti prin realizarea de servicii de calitate superioara, astfel incat sa se poata castiga fidelitatea si recunostinta clientilor(obiectiv nefinanciar)
 Cresterea in urmatorul an, a ratei profitului cu 20% fata de anul in curs(obiectiv financiar, pe termen scurt)
 Cresterea cu 25% a turistilor, in urmatorii 3 ani, a numarului de turisti ce au ca scop descoprirea si vizitarea obiectivelor turistice din aceasta zona(cu ajutorul unei campanii promotionale, constand in diferite pachete de servicii oferite in sprijinul unei cazari atractive din punct de vedere financiar).(obiectiv nefinanciar pe termen mediu)
 Cresterea cotei de piata cu 15 %, pentru numarul de inoptari in urmatorul an.( obiectiv financiar pe termen scurt)
 Stabilirea unui set de criterii pentru plasarea publicitatii in diferite medii de comunicare si o mai buna prezentare digitala a ofertelor de turism prin intermediul internetului, a site-urilor, un lucru benefic ambelor parti(turisti si intreprinzatorii seviciilor de cazare turism)4. Planul de actiune pe urmatorii doi ani pe domeniile mixului de
marketing.
Pretul: Un punct de plecare in stabilirea politicii de pret este analiza preturilor prezente si perceptia turistilor referitor la acestea.
Ca urmare a cresterii economice si implicit a veniturilor in ultimii 10 ani, cheltuielile turistice sunt percepute din ce in ce mai mult ca medii, accesibile. Acest lucru se datoreaza nu atat preturilor ofertei hoteliere, care corespund calitatii serviciilor oferite in general de hotelurile de 3-4 stele, cat mai ales datorita faptului ca nu exista posibilitatea practica de a cheltui mai mult decat o suma considerata modica pentru petrecerea timpului liber.
Pentru turistii dispusi sa cheltuiasca mai mult ar trebui dezvoltate o serie de activitati noi. De exemplu, punerea in practica a celor mai inedite idei de petrecere a timpului liber pe baza unor chestionare distribuite de receptia hotelului pentru a putea personaliza serviciile pe fiecare grup de turisti
. Politica de pret a unitati hoteliere pe urmatoarea perioada de timp va ramane neschimbata deoarece este competitiva in raport cu concurenta si anume:
100 RON - camera cu 2 paturi
150 RON - camera cu 3 paturi
Promovarea :prin realizare de brosuri, pliante care sa fie distribuite populatiei din zona, oferirea de carti de vizita clientilor care ne-au calcat pragul, aparitii in presa existenta in zonala cat si publicitate la posturile locale de radio si televiziune, realizarea unui site de prezentare a societatii noastre.
Personalul angajat va dovedi o atitudine prietenoasa, amabila si serviabila, fiecare persoana va trebui sa fie calificata in specialitate, cu cunostinte a cel putin a doua limbi de circulatie internationala, pentru a satisface cat mai bine segmentul de turisti straini care apeleaza la serviciile noastre.
Plasarea pe piata : colaborarea cu inca 1-2 agentii de turism, pentru a creste gradul de ocupare si a fi mai prezenti pe piata in zona noastra de activitate si afilierea la un sistem de rezervare computerizata.
Ambianta : cladirea este una moderna, fiind construita cu materiale si instalatii sanitare de ultima generatie, cu finisaje de calitate superioara ceea ce confera cladirii un aspect placut din exterior cat si crearea unei ambiante placute in interior prin spatiile de cazare puse la dispozitie.

Se va pune mai mult accent pe fidelizarea clientilor prin asigurarea satisfactiei acestora.
Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani