Actul sexual referat


Actul sexual poate fi stimulant din punct de vedere fizic si gratificant din punct de vedere emotional. Termenii coit si copulatie sunt termeni frecvent utilizati si sunt sinonimi ai actului sexual. Cuvantul coit prone din latinul coitio si inseamna "a se impreuna", copulatie prone de asemenea din latina si inseamna "a se uni". Mai multi termeni vulgari sunt de asemenea frecvent utilizati.
Pentru actul sexual, sunt folosite mai multe pozitii: pozitiile fata in fata, "ea deasupra lui", "el deasupra ei" sau unul langa altul, fiind cele mai des utilizate, pozitiile in picioare (ce permit o mare libertate de miscare), pozitiile ventro dorsale. Numarul si varietatea pozitiilor utilizate de catre un cuplu depinde de influentele sociale si de inhibitiile anterioare, de supletea si de imaginatia lor.
Avand in vedere importanta stimularii clitoridiene la femeie, pozitiile unul langa altul si "ea deasupra lui" sunt recomandate. Stimularea clitorisului poate fi de asemenea asigurata de pozitia "el deasupra ei", daca femeia se lasa putin mai jos decat partenerul sau. Penisul pastreaza astfel contactul cu clitorisul in timpul penetrarii si se indreapta inspre peretele posterior al vaginului mai degraba decat inspre profunzimea acestuia.

Fiziologia actului sexual

Doua modificari fiziologice importante apar in timpul actului sexual: vasodilatatia (congestia vaselor sanguine) si miotonia (cresterea tensiunii musculare). Curba ciclului raspunsurilor sexuale se imparte in patru faze: 1. faza de excitatie
2. faza de platou
3. faza orgasmica
4. faza de rezolutie

Faza de excitatie incepe pornind de la stimulii erotici si conduce la o invaluire senzoriala progresiva asociata cu o puternica senzatie de placere.Reactiile fizice caracteristice acestei faze sunt:

La barbat:
1. erectia penisului
2. tensionarea, ingrosarea si ridicarea scrotului
3. congestia si ridicarea testiculelor inspre perineu datorita scurtarii cordoanelor spermatice. Aceste simptome se datoreaza vasodilatatiei si influxului parasimpatic.

La femeie:
1. Tumefierea glandului clitoridian;
2. lubrifierea vaginala;
3. extensia si destinderea canalului vaginal;
4. separarea si aplatizarea buzelor mari;
5. colorarea in rosu a buzelor mici si a peretelui vaginal;
6. erectia mameloanelor, congestia glandei mamare in intregime.

Alte semne sunt frecvente in timpul acestei prime faze, cum ar fi cresterea ritmului cardiac, a presiunii arteriale proportional cu intensitatea placerii si a tensiunii musculare la nivelul intercostalilor si al abdominalilor. Aparitia rosetei sexuale la nivelul abdomenului la inceput si apoi la nivelul sanilor, al gatului, al fetei si al spatelui, este o caracteristica frecventa la femeie si este proportionala cu placerea si cu temperatura mediului.
Faza de platou este acea perioada de tensiune si de placere sexuala intensa ce precede foarte aproape orgasmul. In timpul acestei faze, influenta sistemului nervos simpatic este edenta la ambele sexe. Ritmul cardiac urca de la 100 la 175 de batai pe minut, ritmul respirator creste pana la 40 de respiratii pe minut la sfarsitul fazei, tensiunea sistolica se ridica de la 20 mmg la 40 mmHg. Se produc serii de contractii musculare voluntare si involuntare, contractii semi-spasmodice ale muschilor faciali si intercostali, contractii voluntare ale sfincterului anal ca tehnica de stimulare la ambele sexe. Raspunsurile sexuale ale acestei faze sunt:

La barbat:
1. cresterea circumferintei penisului la nivelul coroanei glandului si schimbarea culorii glandului
2. cresterea cu 50% a volumului testiculelor si ridicarea acestora mai aproape de perineu
3. aparitia catorva picaturi de secretie mucoida provenind din glandele lui Cowper
4. aparitia unei roseti sexuale la finalul fazei.


La femeie:
1. retragerea clitorisului sub preput


2. dezvoltarea platformei orgasmice la nivelul inferior al canalului vaginal si al buzelor mici. (Aceasta platforma prene pierderea spermei dupa ejaculare si creste frictiunea penisului)
3. ultima crestere in lungime si in latime a canalului vaginal
4. schimbarea culorii de la rosu la rosu inchis a buzelor mici
5. secretia unei picaturi sau doua de substanta mucoida
6. ultima umflare vasocongestiva a buzelor mari
7. ultima umflare a sanilor si a mameloanelor
8. roseata sexuala intinsa pe intreaga suprafata a corpului.

Orgasmul reprezinta apogeul involuntar al tensiunii sexuale, provocand o relaxare fizica si psihica. Chiar daca intreg corpul participa la orgasm, regiunea pelana este centrul acestuia. Aceasta faza este mai scurta decat celelalte; ea nu dureaza decat cateva secunde si se caracterizeaza prin contractii spamodice si ritmice ale organelor genitale. Ritmul cardiac, ritmul respirator si presiunea arteriala cresc pana la cel mai inalt nivel.
La barbat, contractii expulsive pe intreaga lungime a penisului surn dupa 0,8 secunde; frecventa lor este redusa dupa primele trei sau patru contractii. Procesul ejacularii poate fi impartit in doua faze. In prima faza, lichidul seminal este expulzat in uretra prostatica; in cea de a doua, sperma este expulzata inspre meatul uretral. Forta ejacularii scade dupa primele contractii expulsive. Contractii ale canalelor deferente, ale epididimului, ale culelor seminale si ale prostatei se produc de asemenea in timpul orgasmului. In momentul ejacularii, sfincterul intern al cii se inchide pentru a eta patrunderea spermei.
La femeie, in jur de cinci pana la douasprezece contractii surn la nivelul platformei orgasmice in momentul orgasmului, cu o frecventa de mai putin de o secunda la inceput, pentru ca apoi sa scada imediat in frecventa si intensitate. De asemenea, se contracta muschii perineului si cei ai uterului. Exista mari variatii la femei in ceea ce priveste tipurile de orgasm: orgasm minor sau faza de platou ce fluctueaza cu reactii slabe spre orgasm, orgasme multiple si orgasm unic abil cu cel al barbatului.
Se pare ca femeile au la primele experiente sexuale orgasme minore, progresand inspre orgasme multiple si apoi catre un orgasm unic, sau progreseaza de la orgasm unic catre orgasme multiple.
Faza de rezolutie este perioada de revenire la normal. Durata sa este aproximativ egala cu cea a fazei de excitatie. Multi indizi transpira abundent, altii experimenteaza dorinta de a dormi, o senzatie de relaxare, dorinta de a rade sau de a ge. Imediat dupa orgasm, barbatii traiesc o perioada refractara in timpul careia nu pot raspunde la stimuli erotici.Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani