Disfunctiile sexuale referatSunt caracterizate prin perturbari in dorinta sexuala si in modificarile psihofiziologice care caracterizeaza ciclul de raspuns sexual si cauzeaza detresa si dificultati interpersonale noile.
Disfunctia orgasmica

Disfunctia orgasmica poate fi primara sau de situatie. Termenul disfunctie primara se aplica la o femeie care nu a ajuns niciodata la orgasm. Disfunctia de situatie se aplica de preferinta unei femei care a cunoscut orgasmul, insa care, in prezent, experimenteaza o perioada non-orgasmica. Frigiditatea este o disfunctie la o femeie care nu reuseste sa obtina o placere sexuala satisfacatoare.
Disfunctia orgasmica poate fi cauzata de droguri, de alcool, de rsta si de deformarea organelor genitale. Etiologia este frecvent de origine psihologica precum ostilitatea intre parteneri, frica sau vinotia de a avea contact sexual sau folosirea unei tehnici nepotrivite. Terapia consta mai ales in dezvoltarea unor noi atitudini in ceea ce priveste sexualitatea. Exercitii ale muschilor perineului (exercitiile Kegel) tonifica musculatura pubo-coccigiana, crescand astfel sansele de a ajunge la orgasm.

Disfunctiile sexuale includ:

. tulburarile dorintei sexuale(dorinta sexuala diminuata,aversiunea sexuala)
. tulburarile de excitatie sexuala (tulburarea de excitatie sexuala a femeii,tulburarea de erectie a barbatului). tulburarea de orgasm (tulburarea de orgasm a femeii si a barbatului , ejacularea precoce)
. tulburarile sexuale algice (dispareunia,ginismul)
. disfuctia sexuala datorata unei conditii medicale generale
. disfunctia sexuala indusa de o substanta
. disfunctia sexuala fara alta specificatie.

Diagnosticul diferential al disfunctiilor sexuale

Daca disfunctia sexuala este considerata a fi cauzata exclusiv de efectele fiziologice ale unei anumite conditii medicale generale,dignosticul este cel de disfunctie sexuala datorata unei conditii medicale generala.Aceasta precizare se bazeaza pe istoric,datele de laborator sau examenul somatic.Daca disfunctia sexuala este considerata a fi cauzata de efectele fiziologice a unui drog de abuz,al unui medicament ori expuneri la un toxic ,diagnosticul este cel de disfunctie sexuala indusa de o substanta.
Tulburarile dorintei sexuale
Dorinta sexuala diminuata
Elementul esential al dorintei sexuale diminuate il constituie o deficienta sau absenta a fanteziilor sexuale si a dorintei de activitate sexuala.Dorinta sexuala diminuata poate fi globala si cuprinde toate formele de manifestare sexuala sau poate fi situationala si limitata la un partener sau la o anumita activitate sexuala.

Aversiunea sexuala

Elementul esential al aversiunii sexuale il constituie aversiunea fata de/si evitarea contactului sexual genital cu un partener sexual.Aversiunea fata de contactul genital poate fi centrata pe un anumit aspect al experientei sexuale (de exemplu,secretiile genitale,penetratia ginala).


Tulburarile de excitatie sexuala
Tulburarea de excitatie sexuala a femeii

Elementul esential al tulburarii de excitatie sexuala a femeii il constituie incapacitatea recurenta sau persistenta de a atinge sau de a mentine pana la realizarea activitatii sexuale un raspuns adect la lubrefiere-umectatie al excitatiei sexuale.Raspunsul de excitatie consta in socongestia pelvisului,lubrifierea si expansiunea ginului si umectatia organelor genitale externe.

Tulburarea de erectie a barbatului

Elementul esential al tulburarii de erectie al barbatului il constituie incapacitatea recurenta sau persistenta de a atinge sau de a mentine pana la realizarea activitatii sexuale o erectie adecta.
Elemente si tulburari asociate
Dificultatile erectile din tulburarea de erectie a barbatului sunt asociate frecvent cu anxietatea sexuala,teama de esec,preocupari in legatura cu functionarea sexuala si o scadere a sentimentului subiectiv de excitatie si placere sexuala.Disfunctia erectila poate rupe relatiile maritale sau sexuale existente si poate fi cauza mariajelor neconsumate si a infertilitatii.Aceasta tulburare sexuala poate fi asociata cu dorinta sexuala diminuata si cu ejacularea precoce.

Tulburari de orgasm

Tulburarea de orgasm a femeii

Elementul esential al tulburarii de orgasm a femeii il constituie intarzierea sau absenta recurenta sau persistenta,a orgasmului,dupa o faza de excitatie sexuala normala.
Tulburarea de orgasm a femeii poate afecta imaginea corporala,stima de sine sau satisfactia relationala.Conform unor studii controlate,capacitatea orgasmica nu este corelata cu dimensiunea ginului sau cu forta muschilor pelvini.Desi femei cu leziuni ale maduvei spinarii,indepartarea vulvei sau excizia si reconstructia ginului,au relatat ca ajung la orgasm.In general, insa conditiile medicale generale,ca diabetul si cancerul pelvin,este foarte posibil sa altereze faza de excitatie a raspunsului sexual,lasand capacitatea orgasmica relativ intacta .
Tulburari sexuale dureroase

Dispareunia

Elementul esential al dispareuniei il constituie durerea genitala simtita in timpul unui act sexual.Aceasta se poata datora unei lubrefieri insuficiente, unei infectii ginale,unor cicatrice sau unei dereglari hormonale. Tratamentul este in functie de cauza.Ea poate aparea atat la barbati,cat si la femei,inainte sau dupa contacul sexual.La femei,durerea poate fi descrisa ca superficiala,in cursul intromisiunii,sau ca profunda,in timpul patrunderii penisului.


Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu Rebreanu

Scriitori romani