Cornel George Popa biografia


Cornel George Popa opera literara

Comentarii literare si caracterizarea personajelor din opera

POPA CORNEL GEORGE.
Pseudonimul literar al lui Comeliu-Petrica C. Popa.

Prozator, dramaturg.
De asemenea, publicist.

S-a nascut la 6 iulie 1957 in comuna Popricani (Iasi).

Este fiul medicului Constantin Popa si al Angelicai Popa. Dupa studiile liceale, a absolvit in 1986 Facultatea de Constructii a Institutului Politehnic din Iasi. Este licentiat al Academiei de Teatru si Film din Bucuresti, sectia Regie film (1997). In perioada studentiei iesene frecventeaza sporadic cenaclul literar condus de criticul Val Condurache.

Debuteaza publicistic in 1985 in revista "Opinia studenteasca" din Iasi, cu reportaj.

Debutul editorial are loc in 1993, cu volumul de proza scurta Cincizeci si sase de blitzuri si alte chestii, publicat la Editura Institutul European din Iasi.

Colaboreaza cu proza scurta si fragmente de roman la revistele: "Romania literara", "Luceafarul", "Contrapunct", "Orizont", "Convorbiri literare", "Cronica", "Amfiteatru" s.a.
Dupa debut publica romanele Dobitocul de tintar (Ed. Cartea Romaneasca, 1996) si Nesimtitul (Ed. Masina de scris, 1997). Este detinatorul premiului pentru proza "Liviu Rebreanu" (1993). in prezent autorul este ziarist in Bucuresti. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Asupra cartilor autorului au formulat opinii critice: Laurentiu Ulici, Nicolae Manolescu, Alex. Stefanescu, Dan-Silviu Boerescu, Claudiu Constantinescu, Ioan Buduca, Ion Cristoiu, Adriana Bittel s.a.