Proiect de diploma - SERVICIUL TELEGRAFIC - referatreferat, proiect, rezumat, caracterizare, lucrare de nota 10 despre: Proiect de diploma - SERVICIUL TELEGRAFIC Proiect de diploma - Mijloace de comunicare

SERVICIUL TELEGRAFIC

SERVICIUL POSTAL
SERVICIUL TELEFONIC
SERVICIUL TELEGRAFIC
TELEFAXUL

Pana la extinderea si generalizarea serviciilor oferite de instalatiile telefax, utilizarea serviciilor telegrafice si radio-telegrafice isi pastreaza importanta.

1. Adresa la telegrame O telegrama este un text succint care poate fi transmis prin cablu sau radio si care ajunge la destinatie instantaneu. Telegrama trebuie sa cuprinda explicit: NUMELE, PRENUMELE SI ADRESA DESTINATARULUI; CUPRINSUL (CONTINUTUL); SEMNATURA EXPEDITORULUI; ADRESA EXPEDITORULUI; INDICATII SPECIALE: URGENT, FULGER ETC.

2. Redactarea textului Textul telegramei trebuie scris lizibil, cu majuscule, folosind stiloul, pixul cu pasta sau eventual dactilografiat. Nu se admit texte redactate in mai multe limbi diferite in afara de termenii de uz international.

3. Telegramela oficiale Pentru telegramele oficiale se impun urmatoarele cerinte: - sa contina semnatura completa si calitatea expeditorului; - se fie semnate de conducatorul unitatii; - sa poarte sigiliul sau stampila unitatii expeditoare. In cazul in care aceeasi telegrama se trimite la mai multi destinatari, este suficienta semnatura conducerii pe original urmand ca toate copiile sa poarte specificatia "Conform cu originalul" sub semnatura de certificare a oficiantului postal. Daca telegrama este expediata in numele mai multor institutii, ea trebuie se poarte semnaturile si stampilele tuturor conducatorilor implicati.

4. Primirea telegramelor prin telefon de la domiciliul abonatului telefonic Serviciul de TELEGRAME TELEFONATE faciliteaza posibilitatea de transmitere a textului dorit prin telefon, direct de la domiciliu, urmand sa fie inclusa in factura serviciului telefonic obisnuit.

Categorii de telegrame care nu pot fi transmise de le domiciliu: - telegramele mandat; - telegramele cu text certificat; - telegramele cu semnatura legalizata.

Persoanele juridice pot utiliza serviciile telegramelor telefonate, transmiterea textelor dorite urmand a fi realizata numai pe proprie raspundere.

Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani