Cele mai noi referate primitereferate la romana, proiecte, rezumate, caracterizari de nota 10 la romana.

Specii pe cale de disparitie - animalele

Peste 19.000 de specii de plante si 5.000 de specii de animale de pe Glob sunt clasificate ca fiind pe cale de disparitie. Alte câteva mii de speciii ajung în pragul disparitiei în fiecare an înainte ca biologii sa le poata identifica.
Continuare

SPIRU HARET (1815 - 1912) - UN OM IMPORTANT IN MODERNIZAREA INVATAMANTULUI ROMANESC-

Personalitatea cea mai reformatoare a epocii(începutul secolului XX n.s.) este Spiru Haret. S-a nascut la 15 februarie 1851 la Iasi. Studiile si le-a facut la Dorohoi, Iasi si Bucuresti. În 1862 intra ca bursier(era copil sarac dar foarte dotat pentru studiu) la liceul Sf. Sava.
Continuare

Lucrare de diploma: TACTICI SI STRATAGEME ÎN NEGOCIEREA INTERNATIONALA

Între societatea, respectiv existenta umana si procesul comunicarii exista o relatie de strânsa dependenta si interactiune. Procesul comunicarii joaca un rol major în viata cotidiana a fiecarei persoane, începând cu cele mai simple si continuând cu cele mai complexe activitati pe care aceasta le desfasoara.
Continuare

STRESUL – MECANISME FIZIOLOGICE SI PSIHOLOGICE

DE ORIGINE ENGLEZA, cuvântul stres circumscrie o serie de substantive înrudite ca înteles, dar ce au totusi nuante usor diferite: presiune, apasare, efort, solicitare, tensiune, constrângere, încordare nervoasa. În limba româna, termenul de stres a fost preluat initial cu ortografia din limba engleza (stress) pentru ca mai apoi ortografia sa fie adaptata, cu un singur “s”(stres) atunci când au aparut derivatele adjectivale (stresant), substantivale (stresor) si verbale (a stresa).
Continuare

MIJLOACE DE TRANSPORT

Multa vreme omul a folosit pentru deplasare si pentru transportul greutatilor animalele pe care le domesticise.Taind copacii pentru constructi,au observat ca trunchiurile puteau fi transportate mai usor prin rostogolire.Probabil asa le-au venit ideea construirii rotii,nascocire care a deschis drumul deplasarii terestre,caci de la roata la primele automobile n-a fost decat un pas.
Continuare

Regnul animal - vertebratele si nevertebratele

Cuvântul „nevertebrate" este folosit pentru a desemna toate animalele care nu au coloana vertebrala. Prin urmare, se grupeaza sub numele de „nevertebrate" animale diferite între ele ca meduza, steaua-de-mare, râma, caracatita, musca sau paianjenul! Nevertebratele sunt animalele cele mai numeroase si cele mai diversificate de pe planeta; le întâlnim în toate mediile (pe si sub pamânt, în aer, în mari si în apele dulci).
Continuare

Alte pagini cu referate noi : 1 2 3 4 5 6 7 8