Cele mai noi referate primitereferate la romana, proiecte, rezumate, caracterizari de nota 10 la romana.

ACCIZELE SI Analiza accizelor

Taxele speciale de consumatie sau accizele sunt asezate asupra unor produse care se consuma in cantitati mari si care nu pot fi inlocuite de cumparatori cu altele, pentru ca in acest fel impozitul sa aiba in mod constant un randament fiscal cat mai ridicat.
Continuare

Envie de Beauté - Atestat la franceza

Aujourd’ hui je pense que oui, on pent atteindre la beauté physique parce que les spécialistes nous aident beaucoup et les médias aussi, par les émissions à ce sujet.
En utilisant des produits de beauté, les femmes de toutes les catégories sociales obéissent à une double motivation: etre plus belles et rester jeunes plus longtemps.
Continuare

Proiect bilantul si situatia financiara a intreprinderilor

In contextul reformei si al tranzitiei la economia de piata, fiecare intreprindere se confrunta cu o serie de probleme care vizeaza in principal stabilirea locului pe care aceasta il ocupa in spatiul economic concret in care activeaza, obiectivul major spre care se indreapta, sansele de izbanda si costurile implicate.
Continuare

BILANTUL

Bilantul, sau contul situatiei patrimoniului, reprezinta un model de sintetizare in expresie valorica ,la un moment dat,a relatiilor de echilibru dintre activul si pasivul patrimoniului,privit in totalitatea si structuralitatea sa,avand ca functie de baza relatia:
Continuare

BILATERALISM, REGIONALISM SI MULTILATERALISM IN RELATIILE ECONOMICE INTERNATIONALE

Analiza dezvoltarii economice a fiecarei natiuni, ca si a economiei mondiale in ansamblul sau, scoate in evidenta succesiunea in timp a mai multor tipuri de politica comerciala. Ceea ce este de remarcat este faptul ca impotriva argumentelor tot mai sofisticate in favoarea protectionismul, cauza pentru un comert intenational liber ramane puternica.
Continuare

Boul si Vitelul - argumentare - de Grigore Alexandrescu

Ca opera epica, fabula Boul si Vitelul, reda indirect sentimentele autorului, de dispret si dezaprobare fata de lumea timpului sau prin intermediul actiunii, al personajelor si al naratrului.
Actiunea este simpla, urmeaza un singur fir narativ, este liniara si concisa. Putem recunoaste in inlantuirea evenimentelor schita unui subiect epic.
Continuare

Viata lui Caesar Caius Iulius

Fiu al pretorului Iulius Caesar, Ceasar Caius Iulius s-a nascut în anul 652 de la întemeierea Romei. Facea parte din prestigiosul clan al Iuliilor. Unchiul sau Caius Marius, conducatorul partidului popularilor îi confera tânarului Caesar functia preoteasca de flamen dilias.
Continuare

PLATI PRIN CARUDRI

Primele au aparut cardurile de credit, care nu erau nici bancare si nici de plastic. Destinatia lor consta in confirmarea credibilitatii detinatorului in afara bancii. Ele au aparut in SUA, unde creditul de consum al persoanelor fizice se dezvolta vertiginos inca la sfirsitul secolului XIX. Deja in anul 1914 unele magazine au inceput sa elibereze clientilor sai cei mai bogati si permanenti carduri speciale pentru a a-i pastra drept clienti. I
Continuare

Comportamentul social


Gustave Le Bon este cel care pune bazele teoriei despre comportamentul colectiv prin aparitia in 1895 a lucrarii “Psihologia multimilor”. Teoria sa despre comportamentul social se poate explica cel mai bine printr-un enunt de tip cauzal stimul – contagiune.
Continuare

BAZELE TEORETICE ALE CONTABILITATII DECONTARILOR CU PERSONALUL


Marimea salariilor se stabileste prin negocieri colective sau,dupa caz, individuale între persoanele juridice sau fizice. Fiecare unitate patrimoniala îsi stabileste prin contract colectiv de munca propriul sistem de salarizare care include: sistemul tarifar, sistemul de sporuri, formele de salarizare , formele de premiere, alte elemente de salarizare.
Continuare

INSTRUMENTAREA CONTABILA PRIVIND CALCULUL SI CONTABILIZAREA IMPOZITELOR SI TAXELOR DATORATE DE O SOCIETATE COMERCIALA BUGETULUI DE STAT, SI GESTIUNEA COSTULUI FISCAL AL FIRMEI


Satisfacerea nevoilor colective ale oricarei societati impune realizarea unor venituri publice. În consecinta , statul procedeaza la repartitia sarcinilor publice între membrii societati, instrumentul financiar si juridic fiind obligatia fiscala sub forma taxelor si impozitelor.
Continuare

CONTABILITATEA CHELTUIELILOR DE PRODUCTIE SI CALCULATIA COSTURILOR

Procesul de productie si desfacere a bunurilor materiale, necesita consumuri de munca materializata si munca vie , care in expresie valorica poarta denumirea de cheltuieli . Totalitatea cheltuielilor efectuate de in-treprindere pentru producerea de bunuri materiale , efectuarea de lucrari si prestarea de servicii , poarta denumirea de costul productiei , lucrarilor sau serviciilor .
Continuare

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA

Exemplu
Continuare

Alte pagini cu referate noi : 1 2 3 4 5 6 7 8