Cele mai noi referate primitereferate la romana, proiecte, rezumate, caracterizari de nota 10 la romana.

Fluturi

Fluturii, care constituie ordinul lepidopterelor, se disting prin cele 4 aripi mari, acoperite cu solzisori microscopici, adesea colorati. Trompa le permite sa soarba lichide, in special nectarul florilor. Acestea sint insecte cu metamorfoza completa: de la stadiul de larva, sau omida, se transforma in nimfa, sau crisalida, apoi in fluture. Fluturii au o durata de viata foarte diferita: in medie 1 sau 2 luni.
Continuare

GESTIUNEA FISCALA A INTREPRINDERII

Complexitatea raporturilor dintre întreprindere si partenerii sai, pe de o parte, si necesitatea îmbunatatirii performantelor proprii, pe de alta parte, pot conduce la abordarea distincta a diferitelor aspecte ale gestiunii întreprinderii si la desprinderea unor componente mai putin traditionale ale acestei gestiuni.
Continuare

HIMALAYA - URIASUL TERREI

Asia este continentul cel mai extins al Terrei, un continent al contrastelor, unde zonele climatice se succed de la nord (climat arctic) la sud (climat tropical), regiunile complet nelocuite alterneaza cu cele in care densitatea populatiei atinge cele mai mari cote de pe glob, leagan al celor mai vechi civilizatii ale lumii, dar locul unde, chiar în prezent, existapopulatii primitive.
Continuare

Iapa lui Voda - comantariu

Acest volum, „Hanul Ancutei”, cu o structura aparte, în care se intersecteaza mai multe planuri narative, prin intermediul povestirilor istorisite de drumetii popositi la han, creeaza o atmosfera unica, în care vraja cuvântului ne dezvaluie oameni si întâmplari din timpuri îndepartate, uimind ascultatorii si cititorul.
Continuare

IONA de Marin Sorescu

Marin Sorescu s-a nascut la 18 februarie1936 in comuna Bulzesti din judetul Dolj.A urmat cursurile liceului di Predeal si a absolvit Facultatea de Filologie di Iasi. Debutul la avut prin volumul ‘’Singur printre poeti,,,ca apoi in 1990 sa primeasca Premiul International Herder,iar in 1991sa devina membru al Academiei Romane.S-a stins din viata in 1997.
Continuare

Jocurile Olimpice - Istorie

776 este data retinuta de traditie pentru celebrarea primelor Jocuri Olimpice.In orice caz,in acel an se retine pentru prima data numele unui invingator la aceste jocuri,un castigator al cursei stadionului,proba ce rezuma,ea singura, aceasta mare manifestare sportiva a epocii.
Continuare

Jurisprudenta

Izvorul de drept în sens formal consta în totalitatea procedeelor utilizate în scopul transformarii normelor sociale în norme juridice. În societatea romana izvoarele dreptului în sens formal s-au modificat sub influenta nemijlocita a factorilor economici, social si politici. În acest sens ele au aparut, au evoluat si au disparut într-o anumita ordine în functie de complexitatea realitatilor sociale aflate într-o permanenta dinamica.
Continuare

„Lacul” de Mihai Eminescu

Poezia „Lacul”este o poezie lirica,erotica,care apare pentru prima data în revista „Convorbiri Literare” în anul 1876. „Lacul” este o poezie reprezentativa în ce priveste îmbinarea sentimentului de dragoste cu sentimentul naturii,asemenea poeziilor „Dorinta”,”Craiasa din povesti”.
Continuare

Laptele - importanta si calitatea laptelui


Materia prima pentru industria laptelui si a produselor lactate o constituie laptele de vaca, de oaie, capra, bivolita. Este alimentul cel mai complet si mai usor asimilat de organism, constituind unul din alimentele de baza in nutritia omului. Laptele mai este denumit si „Sangele Alb” prin valoare sa hranitoare.
Continuare

Lucrare de licenta PSIHOLOGIE


Umorul este un ingredient fundamental al comunicarii sociale. Foarte rara este o conversatie în care cel putin un participant sa nu încerce sa stârneasca râsul sau sa nu dea o replica amuzanta cuiva. Glumele si alte comportamente comice, verbale sau nonverbale sunt obisnuite în interactiunile sociale si pot avea un impact major asupra calitatii interactiunilor.
Continuare

Locomotia la Animale


Amfibieni se deplaseaza pe uscat datorita celor patru membre(o pereche anterioara si una posterioara) si secundar pentru locomotia aeriana sau acvatica.Membrele sunt alcatuite in general cu cinci degete unite intre ele cu o membrana interdigitala.
Continuare

Ce este logica?

Logica este stiinta al carui obiect este stabilirea conditiilor corectitudini gândirii, a formelor si legilor generale ale rationarii juste, conforme prin ordinea ideilor cu organizarea legica a relatiilor obiective. În stabilirea acestor conditii, logica face abstractie de continutul concret al diverselor noastre idei, fiind în acest sens o stiinta formala, analoaga cu gramatica sau cu geometria.
Continuare

Maitreyi de Mircea Eliade - rezumat pe idei

1. Allan o cunoaste pe Maitreyi de cand lucra in Wellesley Street si prima data fata i se pare neatragatoare. El ii vorbeste prietenului sau Harold despre aceasta indianca. Ea era fiica lui Narendra Sen, inginer din Calcutta. Allan il cunoaste pe reporterul Lucien cu care isi petrece in mod agreabil timpul vorbind despre India. Cei doi il viziteaza pe Narendra Sen si sunt fascinati de casa si de familia acestuia.
Continuare

Alte pagini cu referate noi : 1 2 3 4 5 6 7 8