Cele mai noi referate primitereferate la romana, proiecte, rezumate, caracterizari de nota 10 la romana.

Dacii - triburi si religie

AGATÂRSII - Trib de origine iranianã, stabiliti, cu mult înainte de secolul 5 îen în spatiul intercarpatic devine propabil cu timpul un trib dacic cu oameni "foarte ferchesi, gãtiti cu podoabe de aur" ceea ce corespunde perfect bogãtiilor aurifere ale Daciei dupã cum mentioneazã Herodot.
Continuare

Opinia publica si protectia mediului
IMPACTUL DESEURILOR ASUPRA MEDIULUI INCONJURATOR


DESEURILE MENAJERE SI IMPACTUL NEGATIV ASUPRA MEDIULUI Dintre numeroasele probleme de mediu care ameninta planeta noastra, o problema majora o constituie, fara nici o îndoiala, deseurile. · Fiecare dintre noi, mic sau mare, arunca zilnic în pubela sa obiecte care nu ne mai servesc, care sunt goale sparte sau uzate.
Continuare

Proiect de licenta: TENDINTE IN DEZVOLTAREA COMERTULUI MONDIAL CU SERVICII TURISTICE IN HOTELURI SI RESTAURANTE

In conditiile epoci contemporane, participarea activa la diviziunea mondiala a muncii reprezinta o latura inseparabila a procesului de dezvoltare a oricarei natiuni si aceasta constituie o necessitate obiectiva pentru toate statele lumii, indifferent de nivelul dezvoltarii lor economico-sociale sau de sistemul social-politic dominant.
Continuare

LUCRARE DE LICENTA„Dreptul de proprietate si limitele exercitarii sale” Facultatea de Drept

Codul civil român de la 1865, fiind redactat dupa codul civil francez, defineste dreptul de proprietate având în vedere atributele juridice care alcatuiesc continutul sau juridic. Astfel, articolul 480 prevede: „proprietatea este dreptul pe care îl are cineva de a se bucura si de a dispune de un lucru în mod exclusiv si absolut, însa în limitele determinate de lege”.
Continuare

Proiect de diploma Mijloace si echipamente de salvare pe mare

Istoria dezvoltarii civilizatiei aduce dovezi certe care demonstreaza ca navigatia a fost una dintre cele mai vechi îndeletniciri ale omului. Începutul navigatiei s-a produs cu câteva sute de mii de ani în urma, când unul dintre stramosii nostri, pentru a scapa fie de primejdia animalelor salbatice, fie de calamitatile naturii, fie pentru a-si gasi un loc în care sa se poata hrani, a încalecat pe un bustean si a fost purtat de apele râului sau, si mai departe, în largul marii de catre curentii marini.
Continuare

EMILE DURKHEIM date biografice

Emile Durkheim(1858-1917),sociolog francez,seful scolii pozitiviste in sociologie,este considerat unul dintre intemeietorii sociologiei stiintifice,militand pentru ca sociologia sa dobandeasca mai multa rigoare si un statut academic recunoscut.
Continuare

Energia solara

Energia solara reprezintã una din potentialele viitoare surse de energie, folositã fie la înlocuirea definitivã a surselor conventionale de energie cum ar fi: cãrbune, petrol, gaze naturale etc, fie la folosirea ei ca alternativã la utilizarea surselor de energie conventionale mai ales pe timpul verii, cea de a doua utilizare fiind în momentul de fatã cea mai raspânditã utilizare din întreaga lume.
Continuare

Lucrare de diploma: Evaziunea fiscala

Evaziunea fiscala reprezinta o lipsa de echitate, o practica larg raspandita de sustragere de la imÂpunerea a unei parti din materia impozabila. O definitie mai completa in conformitate cu Legea 87/1994 pentru combaterea evaziunii fiscale e urmatoarea: “sustragerea prin orice mijloace ,in intregime sau in parte, de la plata impozitelor , taxelor , si a altor sume datorate bugetului statului, bugetelor locale, bugetul asigurarilor sociale si de stat si a fondurilor speciale extrabugetare de catre persoane fizice, persoane juridice romane sau straine…”
Continuare

EVOLUTIA AUTOMOBILULUI - Istoric si cronologie


Automobilulul este un vehicol rutier, carosat si suspendat elastic pe cel putin trei roti - care se poate deplasa pe mijloace de propulsie proprii in diferite conditii diferite de teren - destinat transportului direct sau prin tractarea al unor incarcaturi ce pot fi bunuri, persoane.
Continuare

EVOLUTIA IMPOZITELOR INDIRECTE IN ROMANIA
IN PERIOADA 1990 – 2004


Impozitele indirecte sunt acele impozite care se stabilesc, se aseaza asupra vanzarii bunurilor sau prestarii unor servicii. Ele nu se stabilesc direct si normativ asupra contribuabililor. Platitorii impozitelor indirecte sunt toti care consuma bunuri din categoria celor impuse, indiferent de veniturile, averea, profesia sau situatia personala a acestora. Impozitele indirecte sunt prevazute in cote proportionale asupra valorii marfurilor vandute si a serviciilor prestate ori in sume fixe pe unitatea de masura.
Continuare

INTERFERENTA MIJLOACELOR AUDIOVIZUALE IN ARTA SPECTACOLULUI CONTEMPORAN


Tema lucrarii a fost aleasa nu numai datorita pasiunii si interesului meu pentru teatru si televiziune, ci mai ales din dorinta de a elucida unele probleme pe care timpul si societatea noastra contemporana le ridica. Alegandu-mi acesta tema voi cauta pe parcursul lucrarii sa descopar si sa inteleg ce a deteminat intruziunea televiziunii si a filmului in arta teatrala si cum de a decazut teatrul in fata mijloacelor mass-media.
Continuare

Ghid pentru obtinerea de finantari UE pentru ideile dumneavoastra de cercetare si dezvoltare in domeniul mediului

Daca:· Sunteti interesati de co-operare in afaceri· Cautati finantare pentru activitatiile dumneavoastra de cercetare si dezvoltare· Cautati parteneri din domeniul stiintific si tehnologic atunci veti gasi informatia de care aveti nevoie in aceasta pagina!
Continuare

Mecanismul biochimic al contractiei musculare

Mecanismul contractiei a fost succesiv obiectul a numeroase ipoteze. Cea mai unanim recunoscuta explicatie este data de asa zisa teorie a - mecanismului glisant-, care, emisa intr-o forma initiala de H.E. Huxley în 1964, a fost ulterior completata cu numeroase detalii.
Continuare

Alte pagini cu referate noi : 1 2 3 4 5 6 7 8