Cele mai noi referate primite

referate la romana, proiecte, rezumate, caracterizari de nota 10 la romana.

Lucrare de licenta Matematica ca disciplina scolara

“Profesorul pretindea ca algebra era un lucru cât se poate de firesc, care se întelegea de la sine, iar eu înca nici macar nu stiam ce erau cifrele propriu-zise. Nu erau nici flori, nici animale, nici fosile, nimic ce ti-ai fi putut reprezenta, ci doar niste cantitati care rezultau din numarare. Spre dezorientarea mea, cantitatile erau înlocuite prin litere, care însemnau sunete, asa încât, ca sa zicem asa, puteau fi auzite.
Continuare

Caracterizarea mediului economic din România

Pentru a integra scopul si rezultatele studiului de fata în realitatea controversata a tarii noastre, este necesara o privire de ansamblu asupra tuturor aspectelor din viata economica a României anilor 2000, fara a ne feri sa facem referire la conditiile politice, sociale sau culturale atunci când acestea pot contribui la obtinerea unor explicatii fundamentate asupra fenomenelor analizate.
Continuare

Motivatia

Omul desfasoara multe activitati: mananca, se joaca, invata, colectioneaza lucrari de arta, isi agreseaza semenii, ii ajuta, etc. O trasatura comuna acestor activitati este motivatia, fiind primul lor element cronologic.
A cunoaste motivatia unei persoane echivaleaza cu gasirea raspunsului la intrebarea ,,de ce’’ inteprinde o activitate.
Continuare

Proiect negocierea

În sens larg, negocierea apare ca o forma concentrata si interactiva de comunicare interumana în care doua sau mai multe parti aflate în dezacord urmaresc sa ajunga la o întelegere care rezolva o problema comuna sau atinge un scop comun.
Continuare

Proiect Niplul - prelucrari prin aschiere

Realizarea diferitelor piese necesare in constructia de masini si utilaje in general se poate face prin turnare , forjare , matritare , aschiere , etc. Uneori insa , prin procedeele de turnare si forjare sau chiar matritare , piesele nu pot fi realizate in forma finita , deoarece aceste procedee nu le asigura forma , dimensiunile si calitatea ceruta suprafetelor prelucrate.
Continuare

Optica medicala - referat

Fenomenul culorilor depinde partial de lumea fizica. Afirmam ca culorile peliculelor de sapun si asa mai departe sunt produse prin interferenta. Dar fenomenul depinde de asemenea si de ochi, sau de ceea ce se petrece in spatele ochiului, in creier. Fizica ne caracterizeaza lumina care intra in ochi, dar dupa aceea senzatiile noastre sunt rezultat proceselor fotochimice_neurale si al reactiilor fiziologice.
Continuare

Practica jurnalistica in perioada de criza - Studiu de caz saptamina 12-18 septembrie 2001

Situatiile de criza, fie ele reale sau construite prin discurs de ziare, lasa cel mai bine sa se vada adevarata structura, adevaratele principii de functionare din spatele oricarui “aparat”. Atunci nu mai e timp sa verifici, nu mai este timp sa intrebi si daca existau mici fisuri ele se vor adinci cu siguranta.
Continuare

PRINCIPIILE MANAGEMENTULUI TOTAL AL CALITATII

Competenta pentru clienti este foarte mare ,atât pe plan local cât si pe plan global, acest lucru a dus la o crestere semnificativa a importantei calitatii pentru produse/servicii.
Avantajele competitive cheie:
Continuare

Proiect - Procedee specifice contabilitatii

Metoda contabilitatii reprezinta totalitatea procedeelor independente pe care le foloseste aceasta in scopul cunoasterii situatiei patrimoniului si a rezultatelor obtinute. Metoda contabilitatii foloseste o serie de procedee care permit furnizarea de informatii cu privire la fenomenele si procesele economice ce se petrec in cadrul unitatilor economice si sociale.
Continuare

Auditul financiar in sistemele de informatii computerizate

Auditul financiar in societatile comerciale in care functioneaza sisteme de informatie computerizate (CIS) se realizeaza in cadrul unui set de reglementari prevazute de legislatia de profil si de standardele internationale de audit (ISA), respectiv:
Continuare

Basmul Sarea in bucate

Basmul a fost cules de Petre Ispirescu din popor.
Continuare

Proiect de diploma - Mijloace de comunicare

In cadrul serviciilor de posta si telecomunicatii se pot asigura forme de colaborare reciproca. Serviciul postal stabileste pe baza de instructiuni si ordine conditiile de exploatare a serviciilor de posta si telecomunicatii de folosinta generala, precum si responsabilitatile ce decurg din ele. Astfel pot fi expediate scrisori, adrese, documente, comunicari scrise, obiecte si bunuri cu scopul de a fi inmanate destinatarilor indicati.
Continuare

Regatul Spaniei - despre Spania

Regatul Spaniei este o tara situata în sud-vestul Europei. Face parte din Peninsula Iberica împreuna cu Portugalia si Gibraltar. În nord-est se învecineaza cu Franta si Andora de-a lungul Muntilor Pirinei. Dupa sfârsitul regimului Franco, Spania a devenit o monarhie constitutionala în 1978 când o noua constitutie a fost adoptata.
Continuare

Alte pagini cu referate noi : 1 2 3 4 5 6 7 8

Copyright © Contact | Trimite referat